Välimerellinen LCHF-pizza

LCHF-pizza

LCHF-pizza

Eilen oli pakko kokeilla Monkeyfood.netistä löytämääni pizzapohjan ohjetta. Ohje oli kyllä helpoin ja lyhyin mitä minä olen nähnyt :) Voisi kuvitella, että pelkästä kananmunasta ja suolasta tehty pohja maistuisi kakkupohjalle tai munakkaalle, mutta ei. Tämä toimi oikein hyvin pizzapohjana. Täytteeksi kaivoin jääkaapista mitä löytyi, melko välimerelliset täytteet ja hyvin toimi yhteen. Pizzapohja sopii paleoliittiseen, gluteenittomaan sekä LCHF- ja GI-ruokavalioon. Täytteet taas näistä kolmeen viimeksi mainittuun.

Pohja:

 • 5 kananmunaa
 • suolaa

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan. Vatkaa valkuaiset tiiviiksi vaahdoksi, vähän vielä sen jälkeen, kun vaahto jo pysyy kulhossa vaikka sen kääntäisi. Sekoita keltuaisia hieman että menevät rikki ja lisää ne sekä ripaus suolaa valkuaisiin lempeästi sekoittaen. Levitä massa leivinpaperille ja paista uunissa 10-15 minuuttia.

Lisää sitten täytteet:

 • tomaattipyrettä
 • salamia
 • fetaa
 • oliiveja
 • punasipulia
 • juustoraastetta

Paista kunnes juusto on päältä saanut kullanruskean sävyn.

Pizza maistuu muuten hyvältä seuraavanakin päivänä, eli tuo jauhoton pohja ei kärsi mitenkään jääkaappisäilytyksessä.

Valkuaisvaahto ja keltuaiset

Valkuaisvaahto ja keltuaiset

Valmis vaahto pellillä

Valmis vaahto pellillä

Esipaistettu pizzapohja

Esipaistettu pizzapohja

Pizza valmiina uuniin

Pizza valmiina uuniin

Valmista herkkua

Valmista herkkua

Facebook Comments
Related Posts
Showing 5 comments
 • Tusla

  Aika häkellyttävä systeemi! Todella sitä kyllä luulisi, että pelkästä kananmunasta tehty pizzapohja maistuisi ihan munakkaalle. HS:n Nyt-liitteessä taisi olla viime viikolla testattu jauhelihasta tehtyä pizzapohjaa. Mielenkiintoista, todella…

  Itsekin olen vähennellyt hiilareita, erityisesti arkiruokailussa, vaikka en siitä blogissa oikein ole osannut kirjoittaakaan. Mutta siis tosi kiva lukea näitä sun vhh-juttuja ja saada uusia ideoita! :)

 • Hanna

  Noissa hiilarin vähentämisissä on se hyvä puoli, että se ruoka mitä saa syödä on niin normaalia, hyvää ruokaa, että se ei paista itsestään selvänä läpi ruokablogissa ellei sitä erikseen mainitse :) Sen sijaan jos alkaisi jollekin ihmepatukkakuurille, niin aika pian taitaisi jäädä kiinni ;)

  Kiitokset palautteesta muuten :) Tänään tajusin käydä kurkkaamassa sun blogin ja sehän oli hieno! Lisäsin tuonne linkkilistaan samantien ja alan seuraamaan.

 • Ulla

  Kiitos Hanna huikean hyvästä reseptistä! Olin jo mielessäni heittänyt hyvästit pitsoille ja pastoille, mutta ei näköjään tarvitse :) juuri olen kaupasta löytänyt papupastaa ja tämä toimi huippuhyvin :) lapsetkin tykkäs! Aivan mahtavaa! Vielä kun tuo leivonnaispuolikin saataisiin luistamaan paleosti ;)

  • Hanna

   Ulla – loistavaa, että löysit tämän ohjeen. Ohjeestahan saa oikeastaan kiittää Monkeyfood -blogia :) Kukkakaalista saa kuulemma myös tosi hyvän pizzapohjan. On vielä itsellä kokeilematta, mutta kokeiltavien listalla, stay tuned! :)

pingbacks / trackbacks

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje