Johans, Porvoo

Yksi sisätiloista @ Johans

Yksi sisätiloista @ Johans

Porvoosta löytää kesäravintolan nimeltä Johans. Johans on vanhan kaupungoin ytimessä, joen rannalla. Suosituimpia istumapaikkoja oli näillä helteillä ulkopaikat rakennusten väliin rakennetulla terassilla. Yritimme ensimmäisenä iltana Porvoossa päästä syömään Johansiin ja toisesta sisätilasta olisikin löytynyt paikkoja, mutta helle oli kova ja tuossa huoneessa niiiin lämmin, että päätimme suunnata Timbaaliin.

Seuraavana päivänä suuntasimme sitten Johansiin lounaalle ja tälläkään kertaa ei terassilta löytynyt tilaa. Kannattaa siis varata paikka etukäteen jos haluaa jollekin tietylle (lue: terassille) alueelle syömään ja tiettynä kellonaikana. Tällä kertaa toisessa sisätilassa oli tilaa ja ihan oven vieressä joten ilmanvaihtokin tuntui toimivan paremmin. Päätimme siis istahtaa soffalle ja maistella lounasta joelle ikkunasta katsellen. Sisätilat olivat molemmissa rakennuksissa varsin viihtyisät ja tässä huoneessa johon päädyimme, oli Marimekon kangasta käytetty mustavalkoisen lopputuloksen aikaan saamiseksi. Minä tykkäsin.

Leipäkori

Leipäkori

Saimme leipäkorin ja juomat suht nopeasti, mutta pian huomasimme niiden todella tulevan tarpeeseen. Johans oli sen verran täynnä, että ruoan saaminen kesti melkoisen kauan.

Burgeri à la Johans

Burgeri à la Johans

Lopulta ruoat saapuivat pöytään (olivat kuulemma välillä olleet hukassa jossain..?). Olin tilannut Johansin burgerin jonka pihvi oli Bosgårdin Charolais Härästä. Oikein oli maukas burgeri ja annos oli hauskasti pilkottu osiin lautaselle. Käytännön kannalta tuo annostelu sen sijaan ei ollut ihan paras valinta. Lisukkeeksi sai valita viidestä eri vaihtoehdosta ja päädyin uusiin perunoihin tillivoilla. Ihan ok annos, mutta jäi ehkä kakkoseksi Sågenin burgerille joka oli mehukkaampi.

Uudet perunat tillivoissa

Uudet perunat tillivoissa

Kalle tilasi päivän kalan joka oli tällä kertaa nieriää korvasienikastikkeella. Lisukkeeksi kirnuvoissa kuullotettuja kauden kasviksia
. Oli kuulemma oikein hyvää.

Päivän kala ja vihannekset

Päivän kala ja vihannekset

Siinä vaiheessa kun ruoat tuotiin pöytään alkoi myös kaatosade. Loppujen lopuksi olimme oikein tyytyväisiä paikkavalintaamme sisätiloissa emmekä enää lainkaan kateellisia terassilla ruokaileville ihmisille, jotka pian pyrkivät sisään ovista ja ikkunoista. ;)

Sataa, sataa ropisee..

Sataa, sataa ropisee..

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Kaija Marjut

  Hei Gurmee!
  Ensiksi kiitokset hyvistä resepteistä ja muutenkin on kiva lukea blogiasi!
  Kerran pari kesässä vierailen itsekin Porvoossa ja aina käymme syömässä. Kaksi kertaa olen syönyt Johansissa ja vaikka paikka on viehättävä niin organisoinnissa joku mättää. Kummallakin kerralla olemme saaneet odottaa 1-2 tuntiin ruokiamme. Sade yllätti henkilökunnan molemmilla kerroilla, ja kaaos oli käsinkosketeltava. Kun huomautimme pitkästä odotusajasta meille näpäytettiin että bongauksen mukaan se oli vain 1,5 tuntia! Ruoka on ihan hyvää mutta useimmat kotikokit pystyvät samaan. Plussaa on hyvät raaka-aineet. Taidamme seuraavalla mennä Timbaaliin!

 • Hanna

  Hei!
  Kiitos itsellesi kommentista :)

  Tuo odottelu siis saattaa Johansissa olla enemmän sääntö kuin poikkeus.. Ei se meilläkään kovin organisoitua ollut (kuten se, että ruoat “katosivat” välillä jne) mutta onneksi oltiin letkeällä lomafiiliksellä liikkeellä :) Mielenkiintoista kuulla muidenkin kokemuksia paikasta!

  Kokeilkaa ihmeessä Timbaalia – siellä palvelu pelasi tosi hyvin ja olimme todella tyytyväisiä ruokaan ja koko kokemukseen!

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje