Kanacurrypata ja kukkakaaliriisi

Kanacurrypata ja kukkakaaliriisi

Kanacurrypata ja kukkakaaliriisi

Tänään tuli testattua uusi ohje Anna Hallénin keittokirjasta LCHF-husmanskost. Tällä kertaa vuorossa oli kanacurrypata ja lisukkeeksi tein kukkakaaliriisiä. Ajattelin, että tämä on varmaan ihan ok pataruoka, mutta makupa yllätti. Kanacurry ei ollut pelkästään ihan ok vaan oikein todella maukas! Valmistukseen meni alusta loppuun kukkakaaliriiseineen päivineen 45 min joten ei minusta ihan kohtuuton aika. Tämä ohje on oma mukaelmani alkuperäisestä. Ohjeen määrä on sama kuin alkuperäisessä joka oli neljälle, mutta tästä kyllä riittäisi varmaan vähän useammallekin. Riippuu tietysti miten nälkäisiä ruokailijoita. Joka tapauksessa reiluja annoksia ainakin neljä :)

Kanacurrypata

4:lle

 • 700 g kananfilettä tai suikaleita (maustamattomana)
 • 2 punaista paprikaa
 • 2 sipulia
 • 2 valkosipulinkynttä
 • voita paistamiseen
 • 3 tl curryjauhetta (tarkista ettei ole glutamaattia)
 • 1 tl paprikajauhetta
 • 5 dl kermaa
 • 1 dl crème fraîchea (1 pieni prk)
 • 1 dl smetanaa (1 prk)
 • 2 rkl soijaa
 • mustapippuria
 • (hieman suolaa)

Kuori ja lohko sipulit. Pese ja leikkaa paprikat lohkoiksi. Kuori ja hienonna valkosipuli. Jos käytät kananfileitä, leikkaa ne siivuiksi/paloiksi. Paista kana pannulla reilussa voissa. Lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja paprika sekä curry- ja paprikajauhe. Paista vielä n. 3 min ja lisää sitten kerma, smetana ja crème fraîche sekä soija ja mustapippuri. Voit lisätä suolaa jos haluat, mutta kannattaa ensin maistella vähän, curry on kuitenkin vahvan makuista.

Kukkakaaliriisi

 • 2 kukkakaalia
 • 1 l kiehuvaa vettä

Raasta kukkakaali raastimen isoimmalla terällä. Kaada raasteen päälle kiehuvaa vettä ja anna liota 10 sekuntia. Kaada vesi pois siivilän avulla. Tarjoile heti. Kukkakaaliriisi on muuten ihan hyvää uudelleen lämmitettynäkin joten sopii hyvin esim. lounasboksiin.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
pingbacks / trackbacks

Vastaa

Petris Chocolate Room, Fiskars

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje