Kermaista turskaa ja kukkakaaliriisiä

Kermaista turskaa ja kukkakaaliriisiä

Kermaista turskaa ja kukkakaaliriisiä

Tänään herkuteltiin turskalla. Kukkakaaliriisi on erinomainen vaihtoehto tavalliselle riisille ja sopii hyvin niille, jotka haluavat välttää viljatuotteita. Kukkakaaliriisin ohjeen löysin uusimmasta keittokirjastani: LCHF-husmanskost (Anna Hallén, Bonnier Fakta). Tämä ateria on todella helppo ja vaivaton tehdä ja noudattaa niin GI– kuin LCHF-ruokavalioita. Alla oleva annos on kahdelle, tosin kukkakaaliriisistä riittäisi hyvin neljällekin.

Turska

 • 2 turskafilettä (400-500 g yhteensä)
 • kuivattua tilliä
 • suolaa myllystä
 • mustapippuria myllystä
 • kirveliä
 • cayennepippuria
 • provencale-yrttimausteseosta
 • 1-2 dl kermaa
 • voita vuoan voiteluun

Voitele uuninkestävä vuoka voilla. Aseta turskafileet vuokaan vierekkäin. Rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Ripottele sen jälkeen kalojen pinnalle loput mausteista oman maun mukaan. Cayennen kanssa kannattaa varoa, ettei tule turhan tulista kalaa. Kaada lopuksi kerma kalojen ympärille ja varovasti hieman kalojen päälle niin, etteivät mausteet kuitenkaan huuhtoudu kalojen päältä. Paista uunissa kypsäksi, noin 15-20 min.

Kukkakaaliriisi

 • 1 kukkakaali
 • n. 1 l vettä

Raasta kukkakaali raastinraudalla tai sähköisellä raastimella (esim. yleiskoneen) suurimmalla raastinosalla pieneksi raasteeksi. Kun kalat ovat kypsiä, kuumenna n. 1 l vettä esim. vedenkeittimessä ja kaada kukkakaaliraasteen päälle kulhoon. Anna kukkakaalin liota vedessä 10 sekuntia (kyllä, sekuntia) ja siivilöi vesi pois. Tarjoile välittömästi. Tämä on niiiin helppo ja maukas lisuke, että tulee jatkossa useamminkin esiintymään meidän ruokapöydässämme.

Kukkakaaliriisi

Kukkakaaliriisi

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje