Imatralainen lohikeitto

Imatralainen lohikeitto

Imatralainen lohikeitto

Tämän imatralaisen lohikeiton ohjeen olen saanut veljeni kautta, pienellä googlauksella selvisi, että tämäkin taitaa olla Yhteishyvän peruja. Ohje on simppeli ja makuun on hullaantunut jokainen joka keittoa on maistanut. Äitini teki tätä keittoa n. 10 litran annoksen ennen kuin lähdimme isolla joukolla serkkuni häihin. Kyllä se vaan maistui :) Tämä ohje on henkilökohtainen suosikkini kaikista maistamistani lohikeitoista.

4 annosta

 • 1 – 2 sipulia
 • 2 rkl voita tai öljyä
 • 2 maustekurkkua
 • 1 kesäkurpitsa
 • 2 – 3 valkosipulin lohkoa
 • 1 l vettä
 • 4 kasvisliemikuutiota
 • 2,5 dl ruokakermaa (tai smetanaa – tällä keitosta saa ihan mielettömän hyvää ja täyteläistä!)
 • 1 rkl juoksevaa hunajaa
 • 400 g lohifileetä
 • mustapippuria myllystä
 • nippu tilliä
 • cayennepippuria
Silppua sipulit. Suikaloi maustekurkut ja kesäkurpitsa. Hienonna valkosipulit. Kuullota sipulisilput tilavassa kattilassa. Lisää vesi ja murenna mukaan kasvisliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää kurkkusuikaleet, kerma ja hunaja. Oma maustelisämme on cayennepippuri jota lisäämme keittoon hiukkasen. Keitä noin 5 minuuttia. Tarkista maku, sen tulee olla makean kirpeä. Leikkaa lohifilee 2 cm:n viipaleiksi ja irrota palat nahasta. Kuumenna keitto kiehuvaksi juuri ennen tarjoilua. Ota pois levyltä. Lisää joukkoon lohipalat ja kesäkurpitsasuikaleet. Älä enää keitä. Anna lohipalojen kypsyä jälkilämmöllä. Höystä keitto tillisilpulla.
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje