Ihana paahdettu porkkanakeitto

Paahdettu porkkanakeitto

Paahdettu porkkanakeitto

Tänään keittelin hellettä uhmaten paahdettua porkkanakeittoa kotona. Onneksi ei ollut vieraita tulossa syömään, tässä hommassa tuli nimittäin melko kuuma :) Ehkä seuraavan kerran samoilla helteillä teenkin kylmää keittoa. Tämä ohje on samalta reseptikorin tutkimusmatkalta ja löytyi Yhteishyvän Ruokamaailma -lehdestä 8/08. Tein ohjeeseen ihan pari pikku muutosta ja tuplasin annoksen. Kovasti olisi tehnyt mieli tehdä tästä(kin) kookosmaidolla höystetty keitto, mutta maku oli niin upea kun lopulta päädyin käyttämään tavallista kermaa, että olin todella tyytyväinen, että maltoin käyttää tavallista. Paahdetun porkkanan maku olisi jäänyt auttamatta kookoksen maun alle ja tavallista kermaa käyttäessä mausta tuli ihanan täyteläinen. Tämä on minusta ihan täyden kympin ohje – helppo tehdä ja todella maukas!

4 annosta

  • 1 kg porkkanaa
  • 4  sipulia
  • pari rkl oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • (jeeraa, eli juustokuminaa 2 tl. Jätin itse tämän pois kun en mausteesta niin välitä)
  • 1 l vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota (käytin yhden kasvisliemi- ja yhden herbs & garlic kuution)
  • 2 dl kermaa

Kuumenna uuni 200°C:een. Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit reiluhkoiksi paloiksi. Aseta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Pirskottele päälle oliiviöljyä ja rouhi kasvisten päälle suolaa ja mustapippuria myllystä. Paahda uunin alatasolla n. 30 min, kunnes porkkanat ovat kypsiä. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot. Kaada paahdetut kasvikset veteen ja siirrä kattila liedeltä. Soseuta keitto seuvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää kerma ja kiehauta.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje