Kookoksinen pinaattikeitto

Kookoksinen pinaattikeitto

Kookoksinen pinaattikeitto

Kaivelin tänään läpi isoa reseptilaatikkoani jotain hyvää ja terveellistä ruokaideaa etsiskellessäni. Vastaan osui Yhteishyvän ruokalehden numero 2/08 ja sen sivuilla kookoksinen pinaattikeitto. Keitto kuulosti niin hyvältä, että sitä oli pakko kokeilla. Tämä ohje paljastui todella herkulliseksi ja helppotekoiseksi muunnelmaksi perinteisestä pinaattikeitosta. Lisäksi keitto on maidoton, munaton ja gluteeniton joten se sopii hyvin isollekin yleisölle.

4 annosta

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä (käytin itse yhden kokonaisen yksikyntisen valkosipulin, mikä oli aika sopivasti)
  • 700 g kukkakaalia
  • 3 rkl öljyä (käytin oliiviöljyä sekä avocadoöljyä)
  • 4 dl vettä
  • 2 kasvisliemikuutiota (käytän vähäsuolaisia luomu kasvisliemikuutioita joten lisäsin lopussa suolaa keittoon)
  • 300 g (2 pss) pakastepinaattia
  • 400 ml kookosmaitoa
  • 0,25 tl muskottipähkinää (käytin enemmän kuin tämän, minusta tuo määrä ei vielä maistunut missään :)
  • ripaus cayennepippuria

Kuori ja paloittele sipui ja valkosipuli. Leikkaa kukkakaali kukinnoiksi. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia siinä n. 5 min. Lisää vesi, liemikuutiot ja pakastepinaatti ja anna kiehua keskilämmöllä n. 10 min, kunnes kukkakaali on kypsää. Siirrä kattila levyltä ja soseuta keitto sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle, lisää kookosmaito ja mausteet ja kiehauta.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje