Ravintola Farang, Helsinki

Farang ©Hanna Stolt

Farang

Kävimme viime viikolla ravintola Farangissa syömässä. Ensi vaikutelma oli, että paikka on viihtyisä, mutta ensikertalaisena oli jotenkin eksyksissä, että mihin eteisestä pitäisi esimerkiksi jatkaa. Eteisestä avautui ainakin kolmeen eri suuntaan eri tiloja ja kiireisiä tarjoilijoita poukkoili ees taas meihin sen enempää huomiota kiinnittämättä. Huomasimme hetken pyörimisen jälkeen kyltin “Odota pöytiin ohjausta” joten siihen sitten jäimme nököttämään kunnes yksi tarjoilijoista pysähtyi ja ohjasi meidät salin puolelle.

Sali oli ihan viehkeä, jotenkin hieman koruton tila. Meistä piti huolta ystävällinen, mutta hieman … “epämäärätietoinen” tarjoilija. Ruokalistassa kiva juttu oli ensimmäisen sivun esittely, missä kerrottiin lyhyesti ravintolasta sekä sen edustamasta ruokakulttuurista ja neuvottiin miten ruokia kannattaa tilata. Käytännössä suositus oli, että jos mahdollista, kannattaa tilata useampi annos jakoon niin että kaikki pääsevät maistelemaan hieman kaikkea.

Listalta löytyi valmiita herkullisen kuuloisia menuja, mutta koska oma ruokavalioni toistaiseksi on hieman rajoittunut, päätimme poimia ruokalajimme listalta itse.

Bo La Lot "Street Style"

Bo La Lot "Street Style"

Alkuun tilasimme Bo La Lot “Street Style” -annoksen johon kuului neljä chao plu -lehtiin käärittyä pötkylää joissa oli hienonnettua härkää ja possua sisällä. Lisäkkeenä tarjoiltiin Farangin sweet chiliä. Farang on siis tosiaan aasialaiseen ruokaan erikoistunut ravintola ja ruokien maut ovat ravintolan verkkosivujen mukaan “autenttisia aasialaisia makuja sellaisina kuin ne ovat”. Tämä alkuruoka oli hyvä aloitus aasialaiselle dinnerillemme.

Pari Bo La Lot rullaa

Pari Bo La Lot rullaa

Farangin Kana Satay

Farangin Kana Satay

Freesit jaettavat ruuat -valikosta valitsimme Farangin Kana Satayn. Siihen mennessä kun ruoka tuotiin pöytään olin jo unohtanut mikä oli mitäkin ja ihmettelin Kallelle ääneen, että meille tuodaan ruoka valmiiksi ihan jäähtyneenä. Kalle ystävällisesti muistutti, että tämän kuului ollakin kylmää. Satay oli ihan hyvää, jokin maku siinä ei oikein osunut minun makunystyröihini täydellisesti, mutta ihan ok annos.

Morning glory, rapeaa "suoja&pippuri" tofua

Morning glory, rapeaa "suola&pippuri" tofua

Ensimmäinen lämmin ruoka oli morning glory, rapeaa “suola&pippuri” tofua. Tämä annos oli ehkä koko ateriamme paras. Morning glory, jolla ei ole suomenkielistä nimeä oli juuri herkulliseksi kypsennettyä. Sen maku on ehkä jostain pinaatin ja parsan välimaastosta. Kiva rapea tekstuuri varressa ja pehmeä lehti. Nam. Silken tofu oli todella hyvää ja otimme annokseen valinnaisen rapean possunkyljen lisukkeeksi, mikä sopi varsin hyvin muiden makujen kanssa.

Haudutettua vasikanposkea vietnamilaisittain

Haudutettua vasikanposkea vietnamilaisittain

Toinen lämmin ruoka oli haudutettua vasikanposkea vietnamilaisittain. Tästä annoksesta on sanottava, että vasikanposki oli todella hyvää, mutta kastikkeessa oli jokin maku, josta en pitänyt ollenkaan. Annoksen pohjalla oli somen-nuudeleita. Voi olla, että manunystyräni ovat vaan päässeet vieraantumaan aasialaisista mausteista viime aikoina ja tämä makuyhdistelmä ei sen vuoksi oikein tällä kertaa iskenyt.. Annoksen päällä oli “hot&sour” salaattia joka maistui todella hyvältä.

Tao Tao

Tao Tao

Valitsin omaksi jälkiruoakseni Tao Taon. Annokseen kuului soijamaito “puddingia” (kuutiot molemmissa reunoissa), omenasorbettia, klementiinikreemiä ja minttua. Tästä annoksesta olisin voinut syödä omenasorbettia vaikka litran! Se oli niin hyvää ja raikasta, että loppui aivan kesken. Mintun kanssa yhdistettynä täydellinen yhdistelmä. Klementiinikreemi ja soijamaito “pudding” sen sijaan jättivät minut vähän kylmäksi. Klementiinikreemi maistui ja tuntui lähinnä pilttisoseelta ja mausta tuli jostain syystä mieleen lähinnä mango. En tiedä miksi..

Thanon Farang

Thanon Farang

Kallen jälkiruoka oli Thanon Farang. Annoksen erikoisin maku taisi olla korianterisorbetti, joka maistui tasan korianterille. Lisukkeena limellä marinoituja marjoja ja tuo kuvassa näkyvä vanukas on balilaisella vaniljalla maustettua jogurttia. Kuulemma hyvän makuinen annos.

Kaiken kaikkiaan Farangista sai ihan hyvää ruokaa ja annokset olivat kaikki kauniita. Monessa maistamistamme ruuista oli jokin maku joka ei ollut minun mielestäni ihan juuri kohdallaan tai maku, josta en ihan pitänyt. Tämä voi tosiaan olla harjoittelun puutetta, mutta jotenkin Farang ei ihan yltänyt korkeisiin odotuksiini. Lisäksi olisin kaivannut jämäkämpää tai määrätietoisempaa tarjoilijaa. Nyt meidän tarjoilijamme oli kyllä hyvin ystävällinen, mutta jotenkin vähän pihalla.

Monet tutuistani ovat ihastuneet Farangiin, joten ei kannata jättää kokeilua minun sanani varaan vaan käydä itse testaamassa makumatka Aasiaan.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
  • Maritta Heiskanen

    Moikka
    Tämä ravintola sai Suomen parhaan ravintolan palkinnon. Ilmeisesti eilen!
    T. äiti

Vastaa

Vappu 2011 | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje