Luomo, Helsinki

Kävimme toukokuun alussa Kallen kanssa Luomossa syömässä ensimmäistä kertaa. Ravintola on ulkoisesti melko pelkistetty, mutta ruoka suorastaan helli makuaisteja. Tilasimme viiden ruuan menun. Tiedän, että alta löytyy huomattavasti enemmän kuvia ja annoksia – tämä ei ole laskuvirhe vaan kiitos keittiön pienten yllätysten. Kalle otti ruuan kanssa viinipaketin. Viinit sopivat kaikki erinomaisesti eri ruokien kanssa ja tarjoilijalla oli usein jokin hauska tarina kerrottavana viineistä ja niiden alkuperästä. Nämä tarinat ja ystävällinen, asiantunteva, muttei liian pokkuroiva palvelu tekivät käynnistä todella miellyttävän ja herkullinen ruoka kruunasi kokemuksen. Voin jo tässä vaiheessa kertoa, että tulen suosittelemaan Luomoa kaikille, jotka hyvää ravintolaa Helsingissä etsivät. Kohtuullisella hinnalla lunastat ihanan makumatkan.

Keittiön tervehdys

Keittiön tervehdys

Kokemus ja makuaistien hellittely lähti keittiön tervehdyksestä joka oli muistaakseni porsaan silavaa tai vastaavaa. Hyvin kevyt pieni ja maukas saparo jonka lisäksi oli majoneesia.

Borssikeitto

Borssikeitto

Smetanalunta, upeita värejä ja herkullisia makuja oli tarjolla Luomon omalla versiolla borssikeitosta. Kalle ei ole koskaan oppinut punajuuren ystäväksi, mutta itse rakastuin tähän annokseen.

Parsaa

Parsaa

Seuraavaksi pöytään kannettiin parsasalaatti. Tuo lumipallon näköinen tuossa keskellä kuvaa on parmesanpallo – suussasulavaa vaahtoa, joka kuulemma oli parmesanista. Aivan ihania makuja.. Muistaakseni annoksesta löytyi myös mm. seljankukkahyydykekuutioita.

Kampasimpukkaa

Krotin poskea, "bacon & eggs"

Seuraava annos oli krotinposkeam joka muistutti paljon kampasimpukkaa koostumukseltaan ja maultaan. Tuo mädin näköinen oikealla oli itseasiassa tapiokahelmiä – ihan kiva vinkki esim. kala-allergikoille jos haluaa mädin näköistä elementtiä ruokaansa. Tämä annos oli huippuhyvää..

Kateenkorvaa

Kateenkorvaa

Kateenkorva… Tämä oli koko ravintolaillan upein kokemus. Liha oli niin uskomattoman pehmeää ja maistui melkein karamellille. En olisi ikinä uskonut, että mistään lihasta saa tämän tuntuista tai makuista. En voi tätä annosta tarpeeksi kehua. Toivon vaan, että kateenkorvaa on vielä seuraavalla käynnillä tarjolla.

Piñacolada

Piñacolada

Ennen pääruokaa meille tarjoiltiin talon Piñacolada. Kylmällä kivilevyllä oli kaikki tuon tunnetun drinkin maut, mutta kaikki vähän hassuissa muodoissa. Kookoslumi ja ananassorbetti olivat taivaallisen hyviä ja raikastivat suun alkupalojen jälkeen.

Ankkaa

"Pekingin ankkaa"

Pääruoaksi valitsin itse ankkaa. Annos oli hyvin aasialainen. Jotenkin tuntui, että siinä oli jopa hieman liiankin monta eri makua ja kaipasin melkein jotakin aavistuksen yksinkertaisempaa. Hyvää ankkaa yhtäkaikki ja tuo oikealla näkyvä nyytti oli tämän annoksen parasta antia.

Lohta

Savulohta ja korvasieniä

Kallen pääruoka oli savulohta ja korvasieniä, kuulemma oikein herkullinen annos, mutta mainitsi, että lohi saattaisi jollekulle toiselle olla jopa hieman liian kevyesti kypsennetty.

Juustolautanen

Juustolautanen

Ennen jälkiruokaa Kalle otti vielä juustolautasen maisteltavaksi. Keskellä näkyvä vuohenjuusto  ja oikealla oleva homejuusto saivat sellaisen nautiskelijan ilmeen nousemaan kasvoille, että omillani taisi paistaa vihertävä annoskateus :)

Raparperia

Raparperia

Ennen varsinaista jälkiruokaa saimme pienet pannacottat joiden päällä oli herkullinen, raikas raparperikeitto/kiisseli. Aivan ihana jälkiruoka ja olisi melkein jo riittänyt itselleni, niin hyvää se oli.

Jälkkäri

Xoco, miso, caramel

Varsinainen jälkiruoka oli suklaakohokas, jonka sisällä oli karamelliydin. Herkullinen jälkiruoka jossa maistui selvästi tumma suklaa. Seurana oli misojäätelöä, mielenkiintoinen tuttavuus.

Espresso

Espresso

Viimein espresson jälkeen lähdimme pyörimään kotia kohti korvasta korvaan leveä hymy poskilla. Luomo oli rakkautta ensi käynnillä.

Kiitos ihanat ystävät, jotka meille lahjakortin Luomoon tuparilahjaksi lahjoititte!

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
  • Nanna

    Upean näköisiä annoksiakaikki tyynni, mutta tuo borssikeitto vie kyllä tyylikkyydellään ja yksinkertaisuudellaan ja huikaisevalla värimaailmallaan mun pojot.

    • Hanna

      Joo se oli huikean näköinen ja makuinen! Punajuuriliemi kaadettiin joukkoon vasta pöydässä niin että kaikki värit ym. pysyivät paikoillaan. Visuaalinen ja gastronominen nautinto :)

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje