Kanapiiras aurinkokuivatuilla tomaateilla

Kanapiiras aurinkokuivatuilla tomaateilla © Hanna Stolt

Kanapiiras aurinkokuivatuilla tomaateilla

Olen löytänyt taas uuden keittokirjahelmen :) Kirjoittajat ovat vanhoja tuttuja: Ola Lauritzson ja Ulrika Davidsson ja kirjan nimi on 6 kilo på 6 veckor. Juu, laihdutuskirja tavallaan, muttei kuitenkaan. Näitä ruokia voi syödä jos haluaa laittaa ruokavalionsa kuntoon ja samalla laihtua tai jos on ruokavalio jo kunnossa, voi vain nauttia hyvästä ruuasta.

Kirja sisältää 10 aamiaisohjetta, 30 lounasta, 7 välipalaa, 42 päivällistä ja 6 jälkiruokaa -hyvä setti minun mielestäni. Löysin kirjan adlibris.fi -sivustolta ja oli ihan kohtuuhintainen joten suosittelen lämpimästi! Veikkaan, että kirja löytyy suomeksikin, mutta jos ei vielä niin hyvää tahtia näitä kyllä käännetään joten odotelkaa tarkkana :)

Sitten asiaan, eli ohjeeseen. Tämä kanapiiras on hieman mukaeltu versio kirjan piiraasta. Tein ohjeesta hieman helpomman. Kirjassa käytetään grillattua kanaa, mutta koska itseäni harmittaa aina kaupassa kun kanat on grillattu jossain valmiissa kastikkeessa, käytän mieluummin maustamattomia rintafileitä jotka voi maustaa oman maun mukaan.

Piirakasta tulee mielettömän maukas ja mehukas! Tuhosimme ensimmäisen koeversion kolmestaan Kallen ja ystäväni Susan kanssa hetkessä.

Pohja

 • 100 g voita
 • 2,5 dl spelttijauhoja

Täyte

 • 4 kanan rintafilettä
 • teriyaki-maustesekoitusta (Santa Maria)
 • Chilijauhetta
 • Paprikajauhetta
 • 10-12 siivua chorizo-makkaraa
 • 1 pieni sipuli / 2 shalottisipulia / 0,5 punasipuli
 • 6-8 kirsikkatomaattia
 • 4 aurinkokuivattua tomaattia
 • 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
 • n. 1 dl emmental-raastetta (alkup. ohjeessa 2 dl parmesanraastetta, mikä ei kuulosta yhtään hullummalta sekään)
 • 3 kananmunaa
 • 2 dl kermaa
 • suolaa ja mustapippuria
 • 0,5 dl pinjansiemeniä

Valmistus

Sekoita voi ja jauhot keskenään tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina piirasvuokaan ja esipaista sitä 200°C:ssa 10 min.

Suikaloi kanan rintafileet sopiviksi paloiksi. Paista niitä oliiviöljyssä kunnes ovat kypsiä. Mausta lopuksi Teriyaki-mausteseoksella, chilillä sekä paprikajauheella oman makusi mukaan. Lado kana piiraspohjalle. Silppua sipuli ja levitä silppu piiraan päälle. Painele chorizo-makkaran siivuja sopiviin väleihin piiraassa. Pese ja puolita kirsikkatomaatit ja asettele ne leikkuupuoli ylöspäin ympäri piirasta. Suikaloi aurinkokuivattu tomaatti ja ripottele piiraalle. Ripottele lopuksi päälle emmental-raaste tasaiseksi kerrokseksi.

Vispaa kevyesti haarukalla kananmunat rikki ja lisää joukkoon kerma. Mausta seos suolalla ja mustapippurilla. Kaada kananmuna-kermaseos varovasti piiraan päälle. Koristele pinjansiemenillä. Pinjansiemenet on hyvä laittaa viimeiseksi jotta ne vähän paahtuvat uunissa ja maistuvat entistä paremmalle.

Paista piirakkaa uunissa 25-30 min 200°C:ssa. Anna vetäytyä hetki (jos maltat) ennen tarjoilua. Tarjoile raikkaan salaatin tai esim. rucolan kera.

Piiras ennen paistamista

Raikkaan värinen piiras ennen paistamista

Pala piirasta © Hanna Stolt

Pala piirasta

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Mustikka-cookie-mascarponevaahtojälkkäri © Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje