Mustikka-cookie-mascarponevaahtojälkkäri

mustikka-cookiejälkkäri

Kävin tässä pari viikkoa sitten äidin herkkuruokia syömässä. Jälkkäriksi pöytään kannettiin mustikka-cookie-mascarponevaahtojälkkäri, mikä oli ihan mielettömän hyvää! Juttu vaan parani kun ohje selvisi, se nimittäin oli helppo :)

Mustikka-cookie-mascarponevaahtojälkkäri

(n. 4:lle)

 • koristeeksi tarhamustikoita (n. 0,5 pss)
 • 5-6 dl tavallisia mustikoita
 • n.8 cookies, esim. suklaa-kaurakeksejä, sellaisia muhkeita jenkkimallisia
 • 1 rasia mascarponejuustoa
 • 1,5 dl luomukermaa
 • sokeria
 • vaniljasokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mascarponejuuston kanssa. Makeuta sokerilla ja vaniljasokerilla. Älä makeuta kuitenkaan paljon, sillä mustikka on itsessään melko makeaa, samoin keksit. Survo tavalliset mustikat ja voit halutessasi lisätä aavistuksen sokeria joukkoon. Murenna keksit.

Kokoa seuraavaksi annokset jälkiruokamaljoihin. Tasaa mustikkasurvos lasien pohjalle. Nostele sen päälle puolet mascarponevaahdosta hieman paksummaksi kerrokseksi. Seuraavaan kerrokseen tulee cookie-murut, noin 2 keksiä per annos. Sitten tasaa loput mascarponevaahdosta ja koristele annos tarhamustikoilla.

Mustikka-cookie-mascarponevaahtojälkkäri © Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
 • Rouva O

  Tapahtui eilen – yllätys vieras Tanskasta joille piti saada äkkiä jälkkäri. Ratsastustunnin jälkeen rouva X seisoo kaupassa miettien mitä super-nopeaa jälkkäriä tarjoaa. iPhonen googleen “Mascarpone, gurmee” – tadaa! ja ilta pelastettu.! Tosin mustikat vaihdettiin mansikoihin. Thanks H!

  • Hanna

   Hee! Ihan mahtavaa :)

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje