Roux, Lahti

Ravintola Roux

Roux, Lahti

Roux, Lahti

 

Pari viikkoa sitten poikkesin Lahdessa ravintola Rouxissa blineillä ja vähän muilla herkuilla. Ateria oli kokonaisuudessaan todella herkullinen ja saimme ensiluokkaista palvelua alusta loppuun saakka.

Tilasimme blinilajitelman, tai oikeammin lajitelman erilaisia täytteitä/lisukkeita blinien kanssa nautittavaksi niin että pääsimme kaikki maistelemaan useita eri kombinaatioita.

Ruokaa odotellessa saimme keittiön tervehdyksen.

Keittiön tervehdys

Keittiön tervehdys

Tervehdys oli snapsilasillinen punajuurisosekeittoa jonka päällä muistaakseni piparjuurivaahtoa ja aurinkokuivattutomaattikrokanttia tai vastaavaa. Pidän itse punajuuresta ihan valtavasti ja samoin piparjuuresta joten tämä osui ihan nappiin. Hyvä, raikas pieni teaseri raskaampia blinejä odotellessa ja todella kaunis pikku annos.

Leipälajitelma

Leipälajitelma

Meille tarjoiltiin myös erilaisia leipiä joista osa oli leivottu ikivanhaan taikinajuureen. Valehtelenkohan paljon jos väitän, että ainakin yksi juuri oli yli sata vuotta vanha? Alimmaisena kuvassa näkyy oma suosikkini – rosmariinilla maustettu spelttileipä. Mielettömän hyvää! Asia josta nautin käynnillä oli myös se, että tarjoilijamme pystyi kertomaan yhden jos toisenkin tarinan niin viinien kuin leipien takaakin. Kaikki tällaiset pienet jutut tekevät paikasta heti viehättävämmän ja persoonallisemman.

Täytelajitelma

Täytelajitelma

Täytteet kannettiin pöytään niin että jokaiselle löytyi oma rivi kaikkia täytteitä pitkältä lautaselta.

Poroa, ankkaa, hunajaa ja omenamajoneesia

Poroa, ankkaa, hunajaa ja omenamajoneesia, poroa ja suolakurkkua

Toisesta päädystä aloittaessa löytyi ankkaa, omenamajoneesia ja maustettua hunajaa. Todella herkullinen kombo blinien kanssa! Seuraavana poro-sienitartaria sekä suolakurkkua.

lohta, mätiä jne

lohta, mätiä jne

Seuraavaan settiin mahtui mm. lohta, jotakin merellistä moussea sekä mätiä. Tässä vaiheessa lienee selvää, etten harmikseni enää muista kaikkia täytteitä ja koska ravintolan bliniviikot päättyivät tuohon viikonloppuun, ei ole enää mitään mistä luntata..

Perinteinen smetana, mäti ja sipuli

Perinteinen smetana, mäti ja sipuli

Blinit eivät olleet mitään pikkulettuja vaan kunnon muhkeita Blinejä jotka tarjoiltiin tiriseviltä blinipannuilta suoraan lautaselle kuten kuuluukin.

Blini ja täytteet

Blini ja täytteet

Joimme blinien kera Alsacen alueen Rieslingiä, Pino Humbrecht:ia tarjoilian vinkin mukaan. Viini oli ihanan raikasta rasvaisten blinien kanssa ja sopi loistavasti makuihin.

Pino Humbrecht Alsace

Pino Humbrecht Alsace

Jälkiruoaksi kokeilimme kolmea eri lajia. Rouxin kolmen suklaan klassikkojälkiruoka oli kuulemani mukaan oikein herkullinen. Veriappelsiini crème brûlée oli hieman turhan hapan, tai kaipasi jotakin terää ollakseen muutakin kuin vain hapan. Jälkiruoka olikin vasta kehittelyasteella ja tarjoilijamme vei terveiset keittiöön joten uskon että nyt tarjolla oleva versio on hiottu :) Oma kardemumma crème brûléeni oli oikein, oikein hyvää ja mansikka-viikunasalaatti oli värikästä herkkua jota voisin kokeilla kotonakin.

Rouxin kolmen suklaan jälkiruoka

Rouxin kolmen suklaan jälkiruoka

Crème brûlée veriappelsiinista, mangomoussea ja vadelmia

Crème brûlée veriappelsiinista, mangomoussea ja vadelmia

Kardemumma crème brûlée ja mansikka-viikunasalaatti

Kardemumma crème brûlée ja mansikka-viikunasalaatti

Voin lämpimästi suositella tätä ravintolaa. Ruoka ja palvelu olivat erinomaista ja sijainti on helppo vaikka ulkopaikkakuntalaisellekin piipahtaa, ravintola on nimittäin kävelymatkan päässä juna-asemalta. Ravintolassa on juuri alkaneet Italia-viikot ja paikalle saatu kokki on vaativaa sorttia kertoman mukaan joten odotukset menun suhteen ovat korkealla. Pitänee tehdä uusi visiitti pian.

Ravintola Roux
Rautatienkatu 7, Lahti
www.roux.fi

Ihana mansikka-viikunasalaatti

Ihana mansikka-viikunasalaatti

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje