Mami, Turku

Mamin ikkunasta pilkistää Divaanin puolella ihana lamppu

Mamin ikkunasta pilkistää Divaanin puolella ihana lamppu

Viime lauantaina kävimme Turussa syömässä ravintola Mamissa. Kun astuimme sisään, oli ravintola vielä niin täynnä, ettemme päässeetkään vielä pöytäämme. Tarjoilija pahoitteli kovasti tilannetta, asiakkaat olivat sinä iltana saapuneet myöhässä ja tästä johtuen meidänkin pöytämme oli vielä varattuna. Meidät ohjattiin naulakolle. Siinä kun ihmettelimme mihin täpötäyden naulakon koloseen saisimme takkimme, viiletti sama tarjoilija jo takaisin meidän luoksemme kuohuviinit kädessään ja otti meidän takkimme huostaansa, pahoitellen vielä tilannetta. Koko tilanne oli niin tyylikkäästi hoidettu tämän miestajoilijan puolelta, että me emme pahastuneet tilanteesta laisinkaan ja jäimme siemailemaan kuohuviinejämme ravintolan puoliväliin.

Tuolta paikalta näki suoraan viereisen liikeen, Divaanin sisään ja silmiini osui hauska ja ruuanlaittajalle mieluinen “kristallikruunu”. Tästä alla olevasta kuvasta sen näkee paremmin. Aika kiva idea ja tuollaisenhan voisi väsätä itsekin.

"Kristallikruunu"

"Kristallikruunu" Divaanissa

No, tämä oli sivuraide. Pakko tuosta luomuksesta oli kuitenkin mainita. :)

Ennen kuin ehdimme edes juoda lasejamme tyhjiksi, vapautui meidän pöytämmekin ja pääsimme aloittamaan ruokailun hyvillä mielin. Kun olimme tilanneet, saimme pian “leipäkorin”. Lainausmerkeissä sen vuoksi, että tämä kori oli ratkaistu tyylikkäästi pitkänä puisena alustana jonka keskellä oli pieni upotus voiastialle. Nätti setti.

"Leipäkori"

"Leipäkori"

Maalaispaté

Maalaispaté

Tilasin alkuruoaksi maalaispatéta joka oli valmistettu karitsasta. Paté tarjoiltiin valkosipulikastikkeen kera. Tämä annos oli todella herkullinen! Valkosipulikastike oli maukas lisä patéelle, jonka päältä löytyi vielä marinoituja herkkusieniä ja hienonnettua punasipulia. Maalaismaut täydensivät hyvin toinen toistaan ja kerrankin sain olla potematta annoskateutta kenellekään.

Mamin etanoita XIX

Mamin etanoita XIX

Eipä Kallenkaan annos yhtään hassumpi ollut. Lautasella Mamin etanoita XIX. Mielenkiintoinen yksityiskohta oli tapa tarjoilla ne valmiiksi lautasella kastikkeessa etanapannun sijaan. Maukas alkupala tämäkin.

Paahdettua ankanrintaa ja munakoisokaviaaria

Paahdettua ankanrintaa ja munakoisokaviaaria

Pääruoasta olimme jälleen yksimielisiä ja tilasimme molemmat paahdettua ankanrintaa ja munakoisokaviaaria. Täytyy heti alkuun sanoa, että tämä oli parasta ankkaa, mitä ole tähän mennessä maistanut. Liha oli pehmeää ja mehevää, pinta ihanan rapeaa. Myös munakoisokaviaari oli hyvää. En ole erityisesti munakoison ystävä, pääasiassa kai koostumuksen vuoksi, mutta tässä muodossa munakoiso oli täyden kympin ruokaa.

Jälleen annos tarjoiltiin perunoiden kera, mistä emme kumpikaan olleet innoissamme, mutta ihan hyvin nekin oli valmistettu. Itse olisin voinut ajatella ankan seuraksi esim. voissa paistettua pinaattia, risottoa, tms. Mutta se liha… kumpa jonain päivänä oppisin itse tekemään vastaavaa.

Suklaamousse ja vadelmasorbetti

Suklaamousse ja vadelmasorbetti

Kallen jälkkäritutka toimi tälläkin kertaa paremmin, mikä on hieman huolestuttavaa. Hänen lautaseltaan löytyi siis suklaamoussea ja vadelmasorbettia. Kuulosti jotenkin vaatimattomalta minun korvaan joten skippasin itse tämän jälkiruoan. Sepä paljastuikin suussa sulavaksi suklaamousseksi jonka päällä oli vielä suklaakiille. Vadelmasorbetti ei sekään ihan riitä kuvaamaan tuota makeaa ja raikasta, puutarhavadelmalle maistuvaa pehmeän samettista vadelmasorbettia. Ihan huikean hyviä molemmat ja et tarvitse arvata millainen annoskateus iski.

Puolukkajäädyke ja toffeekastike

Puolukkajäädyke ja toffeekastike

Oma jälkiruokani oli puolukkajäädykettä ja toffeekastiketta. Jotenkin olin vähän pettynyt tähän jäliruokaan. Se tuntui varsinkin näin paloiksi leikattuna perus pakettijäätelöltä, vaikka sisälsikin puolukkaraitoja reippaamin kuin kaupan jädet. Olisin jotenkin odottanut jotain kompaktimpaa, puolukkaisempaa jäädykettä. Tämä annos oli vähän turhan arkinen. Toffeekastike sen sijaan maistui juuri siltä kuin sen kuuluukin ja oli ah niin makiaa :)

Kaiken kaikkiaan olimme enemmän kuin tyytyväisiä sekä ruokiin, että sujuvaan ja ystävälliseen palveluun. Erityisesti meidät vastaanottanut miestarjoija oli aivan huippu, harmi etten saanut ylös hänen nimeään. Olisi ollut kiva kehaista ihan nimellä :)

Ravintola oli tyylikkäästi sisustettu ja tunnelma välitön ja rento.

Jos ystävilleni pitäisi tämän viikonlopun jäljiltä jotain ravintolaa Turussa suositella, voisin suositella Mamia hetkeään epäröimättä.

Ruoat maksoivat hieman alle 100 €, mikä oli positiivinen ylläri. Alkujuomat olivat talon piikkiin, mutta sen päälle joimme lasilliset viiniä, söimme alkuruoat, pääruoat, jälkkärit ja joimme espressot (minun tuplana) ja silti jäimme alle sataseen. Tässä paikassa on hinta-laatusuhde oikein kohdillaan.

Mami
Linnankatu 3, Turku
www.mami.fi

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje