Helpot ja petollisen herkulliset jauhelihakierteet

Kalkkunan jauhelihakierteet © Hanna Stolt

Kalkkunan jauhelihakierteet

Huomenna järjestän ystävieni kanssa brunssin ja sitä varten valmistelin pari kierteellistä naposteltavaa tänään. Tämä ensimmäinen on “jauhelihakierre” – helppotekoinen ja herkullinen suolainen suupala brunssille tai juhliin missä halutaan tarjoilla pientä naposteltavaa.

Tarvitset

 • 1 iso levy valmista voitaikinaa
 • 1 tuubi tomaattipyreetä tai 1-2 pientä purkkia, riippuen miten paksulti tomaattia haluaa rulliin
 • 1 sipuli
 • 400 g kalkkunan jauhelihaa, myös tavallinen sopii hyvin!
 • Mausteet:
 • Orange Pepper (SantaMarian valmis maustesekoitus)
 • Cayenne pippuria
 • Paprikajauhetta
 • Suolaa
 • Mustapippuria
 • Chilijauhetta

Päälle

 • 0,5 pss juustoraastetta (n.2 dl)
 • Basilika & pasta maustesekoitusta (SantaMaria) tai kuivattua basilikaa

Valmistus

 1. Lämmitä uuni 200°C:een.
 2. Kauli taikinalevy ohueksi suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
 3. Hienonna sipuli. Paista jauheliha ja ja sipuli kypsäksi. Mausta seos oman makusi mukaan yllä mainituilla tai omilla lempimausteillasi.
 4. Levitä tomaattipyreetä ohuelti taikinalevylle kauttaaltaan.
 5. Ripottele päälle jauheliha. Kääri levy pitkäksi “kääretortuksi” ja leikkaa siitä veitsellä parin sentin levyisiä paloja. Nosta palat leivinpaperin päälle uunipellille. Ripottele kierteiden päälle basilikaa tai Basilika & Pasta maustesekoitusta ja juustoraastetta.
 6. Paista kieteitä kunnes ne ovat kypsiä ja saaneet kullanruskean sävyn.
Jauhelihakierteet © Hanna Stolt

Jauhelihakierteet juustoa vailla valmiina uuniin

Näistä kierteistä tulee kivan näköisiä ja kokoisia suupaloja ja voit käyttää niiden täyttämiseen melkein mitä tahansa. Kokeile esim. lohta, salamia, kinkkua jne. Hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää esim. pizzatäytteitä – mikä sopii pizzaan, sopii myös näihin kierteisiin. Juhliin näitä kannattaa varata saman tien vähän enemmän, sillä menekki on melkoinen :)

Tämä erä oli kalkkunan jauhelihasta, sillä yksi ystävistäni ei syö punaista lihaa. Juhlia tai laajempaa brunssia varten olisi näppärää tehdä vaikka pari pötköä eri täytteillä niin että löytyy heti valmiina liha- ja vegeversiot. Maustoin jauhelihan tähän erään melko vahvasti, sillä kalkkunan liha on mautonta ja kaipaa potkua mausteista että maistuu joltakin. Toisaalta se on siitä juuri kivaa, että sen voi mausteilla muokata pitkälti juuri haluamansa makuiseksi.

ps. Muistathan Mausteisen ruokahaasteen! Kilpailuaikaa on maaliskuun 15. päivään saakka ja voittajalle on tiedossa laatikollinen ihania mausteita :)

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] tarkkaan 8 appelsiinia) sekä feta-pinaattirullia. Olen aiemminkin tehnyt vastaavia rullia, mutta jauhelihatäytteellä. Tällä kertaa päädyin tekemään kasvisversiota jotta kaikki paikalla olijat voisivat […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje