Ensimmäinen raakasuklaakokeilu

Päätin tänään sitten kokeilla raakasuklaan valmistusta itse. Viimeksihän Kalle teki ihan superhyvää raakasuklaata, mutta ohje jäi kyllä herran omaan päähän. Tänään Kallen lähtiessä uimaan, pistin itse pienen suklaatehtaan pystyyn. Aika hauskaa touhua, tähän voisi helposti jäädä koukkuun!

Suklaa #1 Ainekset

 • 150 g kaakaovoita
 • 2 rkl ruusunmarjajauhetta
 • 1 rkl lucumajauhetta
 • 2 rkl macajauhetta
 • 5 rkl raakakaakaojauhetta
 • 3 rkl murskattua cashew-pähkinää
 • 2 rkl goji-marjoja
 • 2 rkl luomuhunajaa
 • ripaus suolaa, vaniljajauhetta ja cayennepippuria

Ja valmistus:

kaakaovoi

Murskaa ensin kaakaovoi pieniksi paloiksi. Kaada murskattu kaakaovoi sitten vesihauteeseen ja anna sulaa. Varo ettei vettä roisku pisaraakaan voihin, sillä vesi saa seoksen menemään sekunneissa sellaiseksi möykyksi, että saat aloittaa koko homman alusta. Tämä pätee koko prosessin ajan. Metalliastiat ovat hyviä vesihauteen tekemiseen, sillä astia lämpenee hyvin kauttaaltaan ja voi sulaa nopeammin.

kaakaovoi_vesihauteessa

Kun voi on sulanut, kaada joukkoon ruusunmarjajauhe ja sekoita hyvin. Nostele sitten seosta ohuelti suklaamuottien pohjalle ja nosta pakkaseen jähmettymään.

jauhe

seos

Nosta astia vesihauteesta. Sekoita siten kaakaovoihin loput kuivat aineet ja sekoita hyvin. Seos on nyt melko lämmintä, ja hyvän suklaatekstuurin saamiseksi se olisi hyvä temperoida. Koska en (vielä) omista temperointialustaa, eli marmorilevyä, kokeilin temperointia ihan siinä samassa kupissa. Lämpötila oli päälle kolmenkymmenen joten aloin sekoittelemaan seosta niin että se jäähtyisi vähän nopeammin. Suklaaseos temperoidaan 27°C:een jonka jälkeen se nostetaan takaisin vesihauteeseen ja lämmitetään uudestaan 32°C:een.

ainekset

Samalla voit maustaa suklaata lisäämällä hunajan sekä mausteet (suola, vaniljajauhe ja cayennepippuri). En käyttänyt paljoa cayennea, vain niin että se hieman antaa makua, mutta ei ole tunnistettavissa. Vaniljajauhetta käytin noin maustemitallisen verran.

Nosta seuraavaksi (suklaan jäähtymistä odotellessa) suklaamuotti pakkasesta. Ensimmäisen ohuen kerroksen pitäisi olla jähmettynyt.

valkoinen suklaakerros

Kun suklaaseos on temperoitu ja lämpötila on takaisin 32°C:ssa, voit nostella suklaan muotteihin esim. lusikkaa apuna käyttäen. Sen jälkeen muotti laitetaan pakkaseen ja annetaan jäähtyä 20-30 min. Suklaata voi säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa muutamia viikkoja.

Valmiista suklaapaloista tulee kivan näköisiä kun päällä on ohuelti vaaleampaa suklaata.

Raakasuklaakonvehti © Hanna Stolt | Gurmee.net

Puraisu paljastaa suklaakonvehdin sisältä paljon pureskeltavaa :)

konvehti puraisu

Facebook Comments
Related Posts
Showing 5 comments
 • Maritta Heiskanen

  Näyttää tosi mahtavalta!

 • Hanna

  Kiva :) Oli kyllä tosi herkullista ja yllättävän helppoa.

pingbacks / trackbacks
 • […] meillä oli raakasuklaata, jonka aiemmin tänään tein. On hauskaa miten erinäköisiä suklaista tulee eri sovelluksilla ja […]

 • […] napsin sitten vähän raakasuklaata ja hörppäisin espresson. Nam […]

 • […] jähmettymään. Suklaata voi säilyttää pakkasessa tai jääkaapissa muutamia viikkoja. Voit myös kurkata ensimmäisen raakasuklaakokeiluni täältä. Jaa tämä herkullinen resepti:Tykkää tästä:TykkääOle ensimmäinen, joka tykkää tästä . […]

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje