Sacherkakku

Sacherkakku ©Hanna Stolt

Sacherkakku

Löysin lauantain minijoulujuttua suunnitellessa vanhasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (Numero 19, 6/2003) herkullisen näköisen Sacherkakun ohjeen. Ohje oli nimikkeellä Tiinan mehevä Sacherkakku ja kirjoittaja kertoi kakun eroavan tavallisesta Sacherista siinä, ettei se ole kuiva vaan mehevä ja reilusti rommilla kostutettu. Jouluisin aprikoosihillon korvaa kuulemma kirsikkahillo.

Tämä oli minun ensimmäinen Sacher ikinä (siis itse tehty) ja pohja jäi keskeltä aika mud cake -moodiin kun en tajunnut katsoa milloin aloin sitä paistamaan ja sitten vaan testailin tikulla.. eli ihan rohkeasti saa paistaa jos ei halua tehdä mud cakea tai ainakin kannattaa katsoa paistoaika ;) Muuten tuo pohjan ohje oli mieletön ja sitä voisi käyttää muutenkin kakkupohjana jos haluaa suklaataikinaa käyttää. Toisaalta mitä muuta voi odottaa taikinalta joka on melkein pelkkää suklaata ja voita!

Käytin väliin Bonne Maman aprikoosihilloa. Olen ihan ihastunut tuohon merkkiin – jos jotain hilloa koskaan tarvii, turvaudun aina näihin. Esim. viikunahillo(ke) on huippuhyvää juustojen kera.

Sitten ohjeeseen (20 palaa):

Pohja

 • 250 g tummaa suklaata
 • 250 g voita
 • 5 kananmunaa
 • 2,5 dl sokeria
 • 3 dl vehnäjauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

 • 1 dl vettä
 • 0,5 dl sokeria
 • 0,5 dl tummaa rommia (Stroh / Captain Morgan)

Täyte

 • aprikoosi- tai kirsikkahilloa

Kuorrutus

 • 250 g tummaa suklaata
 • 50g voita

Pohja: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää munavaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja vehnäjauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 175 °C:ssa noin tunnin ajan.  Kokeilen kypsyyttä cocktailtikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

Kostutus: Kiehauta vesi ja sokeri, lisää rommi sokeriveteen. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta pohja rommivedellä. Levitä kakun väliin reilusti aprikoosi- tai kirsikkahilloa. Nosta pohjan toinen puoli hillon päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla rommivedellä.

Kuorrutus: Sulata suklaa vesihauteessa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pieninä paloina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Kumosin itse kaiken keskelle kakkua ja lähdin siitä levittelemään lastalla kohti reunoja. Tee kuorrutteeseen kuvioita veitsen kärjellä.

Anna kuorrutuksen kovettua viileässä jonkin aikaa.

Tein kakun jo edeltävänä iltana jolloin se saa rauhassa maustua ja kostua yön yli ja itselle jää huomattavasti vähemmän tekemistä seuraavalle päivälle. Loistava kakku siis! :)

Facebook Comments
Related Posts
Showing 6 comments
 • aleksi

  tiinan sacherkakku ei ole kyllä sacherin tapainenkaan.. tuo on lähinnä perussuklaakakku. sacherissa vaahdotellaan erikseen valkuaset ja keltuaset.. ja tollanen ei kaipaa ollenkaan leivinjauhettakaan, jostain syystä sitä tykätään vaan tunkea kaikkeen.

  • Hanna

   Hei!
   Pitää varmasti ihan paikkansa, tämän kakun mukana ei tullut virallista “Sacher-leimaa” kuten vieraatkin huomauttivat ;) Ohjeessa mainittiin tosiaan, että tämä eroaa tavallisesta Sacherista. Itse pidän perinteistä Sacheria usein liian kuivana, joten tämä ei niin perinteinen sopi omille makunystyröilleni erinomaisesti. Ehkä pitäisi kutsua ohjetta “sacherimaiseksi suklaakakuksi” ;) Lopputulos oli ihanan mehevä ja maukas joka tapauksessa.

 • Vierailija

  Ihana kakku :)

  • Hanna

   Tää on superherkku :)

pingbacks / trackbacks
 • […] järjestyksessä kuin ovat kameralla eli ihan mielivaltaisesti. Ensimmäisenä tämä Sacher-kakku. Olen aikaisemminkin julkaissut tämän ohjeen ja saanut palautetta, että eihän tämä ole oikea sacher. No ei olekaan, mutta ihan sairaan hyvä […]

 • […] ei, tämä ei ole ihan perus sacherin ohje. Sen sijaan tämä on omaan makuuni ihanan mehevä ja suklainen sacher-kakkuohje. Makuja on monia ja tämä on kyllä vahvasti omaan makuuni :) Kaadoin taikinan ehkä tavallista […]

Vastaa

Mehevä savuporopiiras © Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje