GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Paras Sacherkakku

Paras Sacherkakku

Löysin lauantain minijoulujuttua suunnitellessa vanhasta Glorian Ruoka & Viini -lehdestä (Numero 19, 6/2003) herkullisen näköisen Sacherkakun ohjeen. Ohje oli nimikkeellä Tiinan mehevä Sacherkakku ja kirjoittaja kertoi kakun eroavan tavallisesta Sacherista siinä, ettei se ole kuiva vaan mehevä ja reilusti rommilla kostutettu. Jouluisin aprikoosihillon korvaa kuulemma kirsikkahillo.

Tämä oli minun ensimmäinen Sacher ikinä (siis itse tehty) ja pohja jäi keskeltä aika mud cake -moodiin kun en tajunnut katsoa milloin aloin sitä paistamaan ja sitten vaan testailin tikulla.. eli ihan rohkeasti saa paistaa jos ei halua tehdä mud cakea tai ainakin kannattaa katsoa paistoaika ;) Muuten tuo pohjan ohje oli mieletön ja sitä voisi käyttää muutenkin kakkupohjana jos haluaa suklaataikinaa käyttää. Toisaalta mitä muuta voi odottaa taikinalta joka on melkein pelkkää suklaata ja voita!

Käytin väliin Bonne Maman aprikoosihilloa. Olen ihan ihastunut tuohon merkkiin - jos jotain hilloa koskaan tarvii, turvaudun aina näihin. Esim. viikunahillo(ke) on huippuhyvää juustojen kera.

Sitten ohjeeseen…

Paras Sacherkakku

Määrä: 20 palaa


Ainekset

Pohja

  • 250 g tummaa suklaata

  • 250 g voita

  • 5 kananmunaa

  • 2,5 dl sokeria

  • 3 dl vehnäjauhoja

  • 1 tl leivinjauhetta

Kostutus

  • 1 dl vettä

  • 0,5 dl sokeria

  • 0,5 dl tummaa rommia (Stroh / Captain Morgan)

Täyte

  • aprikoosi- tai kirsikkahilloa

Kuorrutus

  • 250 g tummaa suklaata

  • 50g voita

Valmistus

  1. Pohja: Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Sekoita massa tasaiseksi ja anna jäähtyä hetken aikaa.

  2. Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Lisää munavaahtoon vuorotellen suklaaseosta ja vehnäjauhoja. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi ja kaada voideltuun, korppujauhotettuun kakkuvuokaan (käytin ø22cm irtopohjaista vuokaa).

  3. Paista 175 °C:ssa noin tunnin ajan.  Kokeilen kypsyyttä cocktailtikulla. Kumoa pohja hieman jäähtyneenä.

  4. Kostutus: Kiehauta vesi ja sokeri, lisää rommi sokeriveteen. Halkaise jäähtynyt kakkupohja ja kostuta pohja rommivedellä. Levitä kakun väliin reilusti aprikoosi- tai kirsikkahilloa. Nosta pohjan toinen puoli hillon päälle ja kostuta kakku pinnalta lopulla rommivedellä.

  5. Kuorrutus: Sulata suklaa vesihauteessa. Ota kulho vesihauteesta ja lisää joukkoon huoneenlämpöinen voi pieninä paloina. Sekoita kunnes kuorrutus on tasaista ja kiiltävää. Levitä kuorrute kakun pinnalle. Kumosin itse kaiken keskelle kakkua ja lähdin siitä levittelemään lastalla kohti reunoja. Tee kuorrutteeseen kuvioita veitsen kärjellä.

  6. Anna kuorrutuksen kovettua viileässä jonkin aikaa.

Tein kakun jo edeltävänä iltana jolloin se saa rauhassa maustua ja kostua yön yli ja itselle jää huomattavasti vähemmän tekemistä seuraavalle päivälle. Loistava kakku siis! :)


Fenkolicappucino ja tulinen fenkolibruschetta

Fenkolicappucino ja tulinen fenkolibruschetta

Mehevä savuporopiiras

Mehevä savuporopiiras