Mehevä savuporopiiras

Viikonloppuna oltiin juhlimassa kummipojan 7v-synttäreitä. Tarjolla oli vaikka mitä hyvää, mm. maailman parasta suklaakakkua ja ihanaa mehevää savuporopiirasta, mikä piti tietysti kuvata ja myöhemmin udella ohjetta kokilta, eli Kialta. :) Tässä siis hätäiseen napsaistu kuva ja alunperin kotikokki-sivustolta löydetty ohje. Savuporo piiras sai valtavan määrän kehuja pitkin iltaa ja ihastuin tähän itsekin, sillä poropiiraaksi se ei ollut ollenkaan liian suolainen. Poropiiraista nimittäin helposti tulee sellaisia. Ensi viikonloppuna meille on tulossa puolestaan vieraita omaan kotiin joten ajattelin kokeilla tästä omaa versiotani. Raporttia seuraa viikon sisään. Tässä kuitenkin alkuperäisestä vain hitusen muokattu ohje.

Mehevä savuporopiiras © Gurmee.net

Mehevä savuporopiiras

1 piirakka

Ainekset

Pohja

 • 150 g pehmeää voita
 • 1,5 dl kaurahiutaleita
 • 2,5 dl vehnäjauhoja
 • 1 dl juustoraastetta
 • 0,5 dl kylmää vettä

TAI

 • 1 pkt valmista piirakkataikinaa kaupasta (400 g)

Täyte

 • 200 g savuporoa
 • 100 g kinkkua
 • 1 punainen paprika
 • 1 sipuli
 • 1 rkl öljyä
 • 1 nippu persiljaa

Munakerma

 • 1 tlk kolmen juuston kermaa
 • 100 g valkosipulituorejuustoa
 • 3 kananmunaa
 • mustapippuria myllystä
 • 1 tl sokeria

(Pinnalle juustoraastetta)

Valmistus

 1. Sekoita pohja-aineet nopeasti taikinaksi ja painele n 26-senttisen vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun teet täytteen.
 2. Pilko poro-ja kinkkuviipaleet n. 1 cm x 1 cm palasiksi. Pilko paprika ja sipuli, kuullota öljyssä muutama minuutti. Silppua persilja. Yhdistä nämä ja kaada pohjalle. Sekoita munakerman ainekset ja kaada täytteen päälle. (Pinnalle juustoraaste.)
 3. Paista ensin uunin alatasolla 200 asteessa 10 min ja sen jälkeen keskitasolla n 20 min.
 4. Anna vetäytyä 15 min paistamisen jälkeen.
 5. Jos käytät kaupan valmista piirakkapohjaa, paista ohjeen mukaan.

(Taikinan ja täytteen voi valmistaa jo edellisenä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Kia oli jättänyt pinnalta juustoraasteen pois eikä sitä kyllä kaivannut joten riippuu ihan mieltymyksestä lisääkö sen vai ei)

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] Paremman kuvan löydät muuten esim. vappubrunssilta. Tämä Petteripiirakka on oma sovellukseni mehevästä poropiirakasta, jota joskus aiemmin kummipoikani synttäreillä tarjoiltiin. Hyvää oli sekin […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje