Mini tarte tatin

Jälkiruokaa on kiva tehdä, mutta kaksin kokonaisen piirakan tuhoaminen joka viikonloppu on hieman riskialtista joten tämä mini tarte tatin -ohje on ihan ykkönen kun haluaa tehdä vähän jotain hyvää ruuan päätteeksi ilman että sitä samaa saa herkutella loppu viikon.

Mini tarte tatin © Hanna Stolt | Gurmee.net

Kahteen annokseen tarvitset:

  • 1 lehtitaikinalevy
  • 2 pientä tai keskikokoista omenaa
  • (ruoko)sokeria
  • voita (ei margariinia!)

Pese (ja kuori) omenat ja siivuta omput ohuehkoiksi paloiksi. Leikkaa reilu nokare voita pannulle ja kun voi on sulanut, levitä omenasiivut pannulle tasaisesti. Kääntele siivuja voissa kunnes omenansiivut ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä. Jos haluat karamelisoida siivuja hieman tummemmiksi, lisää n. 1 rkl sokeria loppuvaiheella pannulle (ripottele siivujen päälle) niin omenat ruskistuvat kauniisti karamellisemman värisiksi. Ripottele sitten kahden pienen (halkaisija n. 10 com) uuninkestävän vuoan pohjalle sokeria ohuelti. Nostele omenansiivut sokerin päälle mahdollisimman tiiviisti.

Puolita lehtitaikinalevy ja painele puolikkaat vuokien päälle tiiviisti omenakerroksen päälle. Pyri saamaan taikina tiiviisti myös vuoan reunoihin, ettei se pääsisi kutistumaan paljoa.

Paista uunissa n. 250°C:ssa kunnes lehtitaikina on rapeaa ja saanut kullanruskean pinnan. Nosta vuoat uunista ja käy veitsen kanssa läpi reunat niin ettei taikina ota kiinni vuoan reunoihin. Kumoa vuoat nurin lautaselle (kannattaa ensin asetella lautanen vuoan päälle ja sitten kipata ne yhdessä) ja tarjoile valmis piiras lämpimänä tai viileänä esim. vaniljajäätelön kera.

Tässä vielä esimerkki miltä annos näyttää vähän enemmän karamellisoiduilla omenoilla:

Mini tarte tatin © Hanna Stolt | Gurmee.net

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje