Juhannuskattaus

Prosecco Primo V

Prosecco Primo V

Löysimpä sitten puolivalmiin juhannuspostauksen blogini uumenista. Tässä tulee siis juhannuskattaus resepteineen, maistuvat nämä varmasti loppukesästäkin :)

Juhannusta tuli tänä vuonna vietettyä aika rauhallisissa merkeissä. Kävimme Porvoossa picnikillä ja tulimme illaksi kotiin syömään kunnon dinnerin. Picnikistä mainittakoon, että löysin taas yhden todella herkullisen kuohuvan – Prosecco vino spumante Primo V. Raikas, ihana kuohuva kesäpäivään! Sitten siihen juhannusdinneriin:

Alkuun

Mansikka-tomaatti-gazpachoa
Salami-paprikatapaksia
Tryffelimarinoitua mozzarellaa

Pääruoaksi

Lohta salviapestokuorrutuksella
Quinoa-avocado salaatti

Jälkiruoaksi

Avocadomousse

Mansikka-tomaatti gazpacho

Mansikka-tomaatti-gazpacho

Mansikka-tomaatti-gazpachon ohjeen löydät täältä. Se on poimittu alunperin KG lehdestä. Tarjoilin keiton meidän keikkuvista viskilaseista, mikä oli ihan hauskan näköinen, joskaan ei hirveän käytännöllinen keksintö.

Salamipaprikat

Salamipaprikat

Tarvitset:

 • 1 prk säilykepaprikoita
 • n. 12 siivua pitkänomaista salamia (tai yhtä monta siivua kuin aiot tehdä tapaksia, osta myös paprikaa sen mukaan)
 • balsamicoa
 • mustapippuria
 • suolaa

Valmistus:

Salami-paprikoihin otin innoitusta Jyrki Sukulan “Hyvä Fiilis” keittokirjasta. Päätin kuitenkin oikoa hieman ja ostin valmiita säilykepaprikoita. Valmistus meni yksinkertaisuudessaan näin: nostin pöydälle paprikat ja avasin ne litteiksi levyiksi. ripottelin päälle muutaman tipan balsamicoa ja rouhin mustapippuria sekä suolaa. Kääräisin sitten paprikan siivut pitkänomaisen salamisiivun sisään rulliksi ja nostin tarjoiluastiaan. Niin helppoa, niin nopeaa, ja kuten myöhemmin syödessä totesimme, myös niin herkullista.

Tämä on matalan GI:n alkuruoka.

Tryffelimarinoitua buffalomozzarellaa

Tryffelimarinoitua buffalomozzarellaa

Tryffelimarinoitu buffalomozzarella on sekin Jyrki Sukulan “Hyvä fiilis” keittokirjasta. Tätä mozzarellaherkkua tarjoiltiin aikanaan Sukulan ravintolassa Viassa ja olisin voinut itkeä onnesta kun löysin herkun ohjeet keittokirjasta. Ravintolaa ei enää ole, mutta tämä herkku jatkaa elämäänsä!

Tämä alkupala kannattaa valmistaa jo edeltävänä iltana niin että maku tarttuu kunnolla mozzarellaan.

Myös tämä on matalan GI:n alkuruoka.

Tarvitset:

 • 2 palloa buffalomozzarellaa
 • 1 dl Crème Fraichea
 • muutama tippa tryffeliöljyä
 • 2 rkl sitruunamehua
 • mustapippuria, sormisuolaa

Valmistus:

Leikkaa mozzarellapallot kuuteen osaan. Notkista Crème Fraiche sitruunamehulla ja kaada mozzarella lohkojenpäälle. Mausta tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla. Anna marinoitua muutama tunti. Ehdottaisin, että teet tämän valmiiksi jo edeltävänä päivänä ja käytät tryffeliöljyä ihan 2-4 tippaa (sen maku ja haju voimistuu todella paljon!) ja sitten ennen tarjoilua koristelet vielä muutamalla tipalla öljyä ja rouhittua mustapippuria.

Lohta salviapestokuorrutuksella ja quinoa-avocado salaatti

Lohta salviapestokuorrutuksella ja quinoa-avocado salaatti

Tuo pääruoan kuva ei valitettavasti näköjään oikein onnistunut, mutta on siis ainakin suuntaa antava. En mahdollisesti tiedä mitään parempaa pääruokaa tai edes kalaruokaa kuin tämä. Salviapestolla kuorrutettu lohi on vaan Niin Hyvää! Salvia sopii erinomaisesti rasvaisen kalan kanssa, samoin rasvaisen punaisen lihan kanssa se pääsee eritryisesti oikeuksiinsa. Ohje on kirjasta Ulrikas bästa GI mat.

Tarvitset:

 • 600 g lohta
 • suolaa, mustapippuria

Pestoon:

 • 1 ruukku tuoretta salviaa
 • 1 dl kurpitsansiemeniä
 • 2 valkosipulin kynttä
 • 1,5 dl raastettua parmesanjuustoa
 • 1 dl oliiviöljyä
 • 0,5 sitruunan mehu
 • suolaa, mustapippuria

Valmistus:

Lämmitä uuni 175°C:een. Leikkaa lohi neljäksi palaksi ja laita uunivuokaan (kannattaa vuorata paperilla/foliolla niin vältyt tiukalta tiskaukselta). Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Silppua peston kuivat ainekset mikserissä kunnes massa on sopivan tasaista. Kaada joukkoon oliiviöljy, sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla.

Levitä pesto kalan päälle ja laita kalat uuniin 20 minuutiksi. Tarjoile keitetyn quinoan (maustettuna sitruunalla), avocadon ja salaatin kera.

Naurettavan helppo ruoka ollakseen niin herkullinen!

Avocadomousse

Avocadomousse

Jälkiruoka.. en tiedä mitä tästä oikein sanoisi. ..päätin kokeilla kerrankin jotain todella erilaista, jotain mitä en normaalisti jälkiruoaksi edes kuvittelisi kokeilevani..

Valmis jälkiruoka

Valmis jälkiruoka

Niinkuin vaikka avocadomoussea. Ennakkoluulottomasti lähdin kokeilemaan tätä avocadomoussen ohjetta. Pieni epäilys kalvoi mieltä koko ajan, mutta päätin olla huomioimatta sitä. Koskaanhan ei tiedä. ..Joskus kuitenkin on niin, että se pieni ääni joka hädissään huutaa korvan takana tai jossain pään sopukoissa, on oikeassa. Tätä avocadojälkkäriä en voi suositella kenellekään. Siltä varalta, että joku uhkarohkea uskaltautuu tätä kokeilemaan ja siltä varalta, että muut haluavat varmistaa etteivät toista samaa virhettä, tässä on ohje:

“Montali avocado surprise” oli ruuan nimi ja ylläri se kyllä olikin.

Tarvitset:

 • 5 banaania
 • 6 rkl raesokeria
 • tummaa sokeria maun mukaan
 • kanelia maun mukaan
 • 2 rkl voita
 • 2 kypsää avocadoa
 • 2 sitruunan mehu
 • 1 kiivi

ja valmistus:

Lämmitä uuni 175°C. Kuori 4 banaania ja puolita ne pituussuunnassa. Aseta leikkuupinta ylöspäin leivinpaperilla vuoratulle pellille. Ripottele päälle 2 rkl sokeria, tumma sokeri ja kaneli. Lisää päälle voita pieniä nokareita. Paista 25 min kunnes banaanit ovat kullanruskeita ja karamelisoituja.  Nosta viilenemään.

Kuori avocadot ja säilytä kivi. Soseuta blenderissä 4 rkl sokerin ja sitruunamehun kera. Maista ja lisää sokeria ja sitruunamehua maun mukaan. Laita avocadon kivet takaisin soseeseen (tämä estää sosetta tummumasta), peitä elmukelmulla  ja pistä jääkaappiin kunnes sose on jäähtynyt.

Tarjoile martinilaseista ja koristele banaaninsiivuilla ja kiivillä sekä karamellisoiduilla banaaneilla.

Jännää tavaraa :) Karamellisoidut banaanit näyttivät lähinnä pieniltä silleiltä ja avocadomousse olisi toiminut varmaan paremmin nachos dippinä.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje