P.S. Porkkanakakku

Tänään tuli kokeiltua uutta porkkanakakkureseptiä. Tällä kertaa kokeilussa oli P.S.-keittokirjan mukainen porkkanabaakelsi. Kakusta tuli ihanan mehukas ja maukas, mahdollisesti paras porkkanakakkuresepti jonka olen löytänyt tähän mennessä. Kakun erikoisuutena oli tähtianis, jota lisättiin taikinaan. Tähtianis antaa kakulle aivan erityisen vivahteen, joka vie kielen mennessään.

P.S. Porkkanakakku | Gurmee.net

P.S. Porkkanakakku

Kakkupohja

 • 50 g voita
 • 1,2 dl sokeria (ruokosokeria)
 • 2 rkl tummaa siirappia
 • 2 dl vehnäjauhoja (luomu)
 • 1 tl ruokasoodaa
 • 1 dl porkkanaraastetta
 • 0,5 tl jauhettua neilikkaa
 • 0,5 tl jauhettua tähtianista
 • 1 tl kanelia
 • 1 tl vaniljasokeria
 • 2 kananmunaa
 • 1,5 dl maitoa

Valmistus

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää siirappi, mausteet ja kaikki kuivat aineet. Riko kananmunat maidon joukkoon ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada kakkuvuokaan (n. 20 cm pitkä) ja paista 160 asteisessa uunissa 40 min. Olen sen verran laiska, etten jaksa raastaa porkkanaa, ja itseasiassa minusta parhaan koostumuksen saa kun jauhaa porkkanan silppurissa ihan pienen pieneksi silpuksi. Kätevää ja huomattavasti nopeampaa kuin käsin raastaminen!

Leivoin kakkupohjan edellisenä iltana ja tuorejuustomoussen tänä aamuna. Näin pohja ehtii rauhassa jäähtyä ja vetäytyä. Jos moussen yrittää levittää päälle liian aikaisin, se pahimmassa tapauksessa sulaa kakun päälle ja lopputulos on fiasko.

Tuorejuustomousse

Tämä mousse on oikeastaan huomattava ero aiempaan porkkanakakun ohjeeseeni, se on nimittäin huomattavasti vähemmän makea. Mousse toimii erinomaisesti todella maukkaan kakkupohjan kanssa. Parasta tässä on, että se on uskomattoman helppo valmistaa.

Ainekset

 • 1 rasia Philadelphia-tuorejuustoa
 • 1 dl Crème Fraichea (täysirasvaista!)
 • 3-4 rkl tomusokeria

Yhdistä aineet kulhossa ja vatkaa nuolijalla, kunnes rakenne on moussemainen.

Levitä sitten mousse kakkupohjan päälle ja pistä kylmään odottamaan tarjoilua. Alkuperäiseen ohjeeseen kuului myös vaniljaporkkanat, mutta ne jätin itse väliin ainakin tällä kertaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje