Kylmä herne-kookosmaitokeitto

Kylmä herne-kookoskeitto

Kylmä herne-kookoskeitto

Tämän ohjeen bongasin uusimmasta Glorian Ruoka&Viini lehdestä (6/2010). Ohjetta neuvotaan käyttämään esim amuse bouchena eli keittiön tervehdyksenä 12-14 henkilölle, itse tarjoilin keitoin tänään tervetuliaisalkupalana kun Kalle palasi parin viikon reissulta. Toimi se niinkin.

Keitosta saisi samettisen pehmeää jos jaksaisi siivilöidä sen kokonaisuudessaan sihdin läpi. Kun nyt kuitenkin tykkään vähän rosoisemmasta ruuasta ja koska huomasin puolet siivilöityäni olevani liian kärsimätön koko touhuun, päätin että keitto on erinomaista vähemmän samettisenakin. Ehkä myös tarjoiltavan annoksen koko vaikuttaa kokemukseen. Tarjosin itse pienen lautasellisen, jolloin vähän rosoisempi koostumus toimi hyvin, toisaalta jos olisin tarjoillut snapsilasillisen, olisin todennäköisesti kestänyt ja siivilöinyt keiton.

Keitosta tuli ihanan makuista ja veikeän väristä joten voin vain suositella. Kaiken lisäksi se oli todella helppo valmistaa (kun ei siivilöinyt) ja erityisesti juhlia tai dinneriä ajatellen on kiva, että sen voi valmistaa jo päivää ennen valmiiksi jääkaappiin.

Keittoon tarvitset:

 • 2 pss (200g) pakasteherneitä
 • 2 dl herneiden keitinlientä
 • 1 tl suolaa
 • mustapippuria myllystä
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1,5 kookosmaitoa (Biona)
 • 1 rkl sitruunan mehua
 • 4 runsasta hyppysellistä espelettepaprikaa (myydään mm. Stockmannilla, DeliDelissä joka löytyy Hakaniemen kauppahallista ja verkosta, Keittiöelämää liikkeessä Tampereella, OlkinuoraExportissa ja Moko Marketissa. Stockalla ei vielä ollut ja myöhästyin kauppahallista joten tässä annoksessa ei espelettiä ollut)

Lisäksi

 • sitruunalohko
 • espelettejauhoa
 • mintunlehtiä

Ja näin se valmistuu:

Keitä jäisiä herneitä runsaassa vedessä 10 min.

Siivilöi herneet ja ota 2 dl keitinvettä talteen. Soseuta herneet sauvasekoittimella, lisää 0,5 dl keitinvettä joukkoon.

Tässä kohtaa voit halutessasi siivilöidä soseen puukauhan avulla siivilän läpi jos haluat samettisen lopputuloksen. Lisää sitten suola, pippuri, oliiviöljy ja kookosmaito. Purista sitruunamehua joukkoon. Lisää keitinvettä kunnes rakenne on haluamasi laista ja sekoita hyvin.

Jäähdytä keittoa jääkaapissa 0,5 h.

Tarjoa keitto esim. snapsilaseista. Ennen kuin lusikoit keiton laseihin, pyöräytä lasinreunat sitruunaviipaleella. Kaada jauhettua espeletteä lautaselle ja dippaa lasin reuna jauheeseen jolloin espelette tarttuu lasin reunoihin. Lusikoi sitten keitto laseihin ja koristele annokset parilla herneellä ja / tai mintunlehdillä.

Nätti alkuruoka tai tuokahalun herättäjä.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] d’espelette eli espelettipaprika-mauste, jota joskus etsin kylmää herne-kookosmaitokeittoa varten kissojen ja koirien kanssa löytyi yllättäen Deli Delin hyllyltä ja päätyi […]

Vastaa

P.S. Porkkanakakku | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje