Ahventa ja kesäkurpitsaa

Ahventa ja kesäkurpitsaa

Ahventa ja kesäkurpitsaa

Olen tämän ohjeen napannut lempi keittokirjastani Hälsokokboken. Ohje on niin helppo ja lopputulos niin herkullinen, ettei tästä voi olla pitämättä!

Varaa 2 kalafileetä per ruokailija ja n. 2 kesäkurpitsaa per kolme ruokailijaa. Tämä annos on kolmelle (koska Stockan kalamyyjä oli päättänyt että kahdeksan filettä oikeasti tarjoittaa kuusi).

Tarvitset:

  • 6 ahvenfileetä
  • 2 kesäkurpitsaa (luomu)
  • 1,5 dl kermaa (täysirasvaista kuohukermaa)
  • 6 siivua parmankinkkua
  • Tapenadea (oliivitahna)
  • valkopippuria
  • suolaa
  • kuivattua basilikaa
  • voita vuoan voiteluun
  • Västerbotten juustoa (saa ainakin Stockmannilta. Myös perus Edam tai vastaava sopii tähän hyvin)

Valmistus:

Voitele uunivuoka. Nostele kalat leikkuulaidalle ja rouhi päälle suolaa ja ripottele valkopippuria. Lisää sitten jokaisen fileen päälle siivu parmankinkkua. Levitä sitten n. 1 tl tapenadea jokaisen fileen päälle ja rullaa ne. Nosta valmiit sullat uunivuokaan.

Leikkaa kesäkurpitsasta ohuita siivuja esim juustohöylällä tai kuorimaveitsellä. Ruohi suikaleiden päälle hieman suolaa ja ripottele joukkoon kuivattua basilikaa.  Rullaa niistä sitten pieniä rullia, itse otin aina pari siivua yhteen rullaan niin ne pysyivät paremmin pystyssä. Nostele kurpitsarullia vuokaan pystyyn kalarullien ympärille ja väliin. Lorauta lopuksi annoksen päälle kermaa ja raasta päälle juusto.

Paista 175°C:ssa n. 20 min.

Tämä ruoka ei välttämättä tarvitse sen kummempia lisukkeita, mutta esim. salaatti tai quinoa sopisivat hyvin. Tällaisenaan annos on matalahiilihydraattinen. Juhlavan näköinen setti tarjottavaksi pienellä vaivalla.

Koko vuoka

Koko vuoka

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

P.S. Porkkanakakku | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje