Mansikka-tomaattigazpacho

Herkullinen, helppo, kesäinen ja nopea on tämä mansikka-tomaattigazpacho. Alkuperäinen ohje on viimeisimmästä KG lehdestä.

Tarvitset:

  • 5 tomaattimehua (tai tuoreita tomaatteja ja vettä niin että seoksesta syntyy 5 dl pohjaa keitolle)
  • 1 punainen paprika
  • 1,5 valkosipulin kynttä
  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl sherryä
  • 3 rkl tai loraus oliiviöljyä/chiliöljyä
  • ripaus chiliä
  • 0,5 – 1 tl suolaa
  • 0,5 – 1 tl mustapippuria ruohittuna

Valmistus:

kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekaisin. Tarjoillaan ihan kylmänä. Koristeeksi sopisi esim. pari lehteä sitruunamelissaa tai basilikaa. Basilika sopisi varmasti myös mausteeksi joukkoon. Tämä keitto tuntuu parantuvan kun seisoo jääkaapissa yön yli, loistava vaihtoehto siis töihin lounaaksi tai jos vieraita on tulossa niin helppo valmistaa etukäteen ja maku senkun paranee.

Nämä kylmät keitot on muutenkin ihan loistavia – jos säät suosii ja tulee lähtö picknickille, on kylmä keitto ihanan freshi ruoka ottaa rantsuun tai puistoon mukaan. Mansikka virskistää tämän gazpachon entisestään ja maku on nimenomaan kesäinen :)

Iloista juhannusta kaikille!

Mansikka-tomaatti gazpacho

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Mansikka-tomaattigazpachon ohjeen löydät täältä. Se on poimittu alunperin KG lehdestä. Tarjoilin keiton meidän keikkuvista viskilaseista, mikä oli ihan hauskan näköinen, joskaan ei hirveän käytännöllinen keksintö. Salamipaprikat […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje