Täytetyt zucchinit

Perjantaina sovelsin jääkaapin antimista täytettyjä kesäkurpitsoita. Sulatin pakkasesta reilun kasan villisian jauhelihaa (Eat & Joy maatilatorilta) ja heitin joukkoon mitä päähän pälkähti :) Hyvää siitä tuli. Ja terveellistä.

Täytetty zucchini

Täytetty zucchini

Tarvitset:

  • 2 normaalikokoista kesäkurpitsaa
  • n. 400 g jauhelihaa
  • hyviä sieniä (itse käytin kuivattuja torvisieniä)
  • n. 100g maustamatonta (tai miksei maustettuakin) tuorejuustoa
  • n. 1 dl kuohukermaa
  • Provencale mausteseosta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Juustoraastetta

Tee näin:
Pese kesäkurpitsat huolellisesti ja halkaise pituussuunnassa kahtia. Koverra sisus ja pistä talteen kulhoon.

Paista jauheliha kypsäksi. Lisää joukkoon sienet silputtuna. Jos käytät kuivattuja sieniä, anna niiden ensin liota vedessä kunnes pehmenevät ja lisää sitten jauhelihan joukkoon. Lisää seokseen hienonnettu keäkurpitsan sisus. Lisää sitten maustamaton tuorejuusto sekä kerma ja anna hautua hetki. Jos seos on kovin juoksevaa, lisää joukkoon pari ruokalusikallista peruna- tai maizena jauhoja ja suurusta kokoon. Täytteen pitäisi pysyä aika hyvin koossa. Mausta seos mustapippurilla, suolalla ja esim. provencale mausteseoksella. Tämänhän voi oikeasti maustaa ihan oman maun  mukaan. Käytin itse tällä kertaa aika kevyesti mausteita ettei jauhelihan maku jäisi niiden alle.

Sitten vaan seos kesäkurpitsan puolikkaisiin, juustoraastetta päälle ja uuniin. Paista kunnes juusto on kullanruskeaa, arviolta 15-20 min. Herkkua! Tämä on myös matalan GI:n ruoka jota voin lämpimästi suositella.

Ps. villisian jauheliha oli hyvälaatuista jauhelihaa, maultaan hyvin samankaltaista kuin tavallinen sianjauheliha.

Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Vastaa

Mustikkarahkapiirakka © Hanna Stolt | Gurmee.netRavintola Kuurna © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje