Mustikkarahkapiirakka

Viikonloppuna piti tuhota kaapista yhtä sun toista ruoka-ainetta ennen kuin parasta-ennen pääsi yllättämään. Kaapista löytyi mm. kaksi purkkia maitorahkaa. Pakkasessa sen lisäksi pari rasiaa mustikoita viime kesältä ja mietimme, että nekin voisi syödä tämän kesän marjojen alta pois. Voisiko noista nyt oikeasti tehdä mitään parempaa kuin mustikkarahkapiirakkaa?

Kysyin Kallelta Sen Kysymyksen ennen kuin aloitin: pulla vai muro? Tämähän jakaa ihmiset karkeasti katsoen kahteen ryhmään – n.50% on sitä mieltä, että pullapohja on ainoa oikea vaihtoehto, toinen 50% sen sijaan on vahvasti sitä mieltä, että murotaikina on ainoa oikea vaihtoehto. Itse kuulun jälkimmäiseen kategoriaan ja pelkäsin että koko piirakkasuunnitelma lässähtää tähän kysymykseen – sillä näistä asioista ei jousteta! Onneksi vastaus oli vahvasti muro ja piirakka saatiin aluilleen :)

Mustikkarahkapiirakka © Hanna Stolt | Gurmee.net

Muropohjaan siis:

 • 200 g voita (ei margariinia! …margariinit saisi minusta pistää pannaan)
 • 5 rkl sokeria
 • 4 dl vehnäjauhoja

Nypi jauhot, sokeri ja kylmä voi muruiseksi taikinaksi. voit lisätä joukkoon n. ruokalusikallisen kylmää vettä ihan lopussa jos taikina ei meinaa millään pysyä kasassa. Huomaa ettei taikinan kuulukaan olla vahvaa massaa vaan, kuten nimikin sen kertoo, murumaista.

Painele taikina vuokaan odottamaan paistamista. (uuni 200°C)

Rahkatäyte

 • 2 prk maitorahkaa
 • 1 dl sokeria
 • 2 kananmunaa
 • 1 dl kuohukermaa
 • n. 2 dl mustikoita (tai muita marjoja)

Kaikki ainekset sekaisin vaan! Jos et halua että mustikat värjää rahkaa, sekoita ne joukkoon jäisinä, jos haluat heleän mustikkaisen piirakan, anna mustikoiden sulaa ensin. Itse en malttanut odottaa joten tuli pilkullinen piiras.

Mustikkarahkapiirakka © Hanna Stolt | Gurmee.net

Piirakan kokoaminen:

Rahka piirakkapohjan päälle ja piirakka uuniin. Paista kunnes kypsää. Kypsyyttä voi kokeilla laittamalla esim. veitsen täytteeseen. Piiras on valmis jos veitseen ei tartu täytettä. Rahkapiirakka on ehdottomasti parasta kylmänä joten tämä kannattaa leipoa päivää ennen tarjoilua. Lämpimänä maku muistuttaa juustokakkua, mutta pääsee minusta oikeuksiinsa seuraavana päivänä jääkaappireissun jälkeen.

Mustikkarahkapiirakka © Hanna Stolt | Gurmee.net

..ei se kauaa kestänyt. ;)

Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
pingbacks / trackbacks
 • […] onnistui todella hyvin, pääruuaksi minttu-rucola salaattia ja täytettyä paprikaa. Jälkkäriksi mustikkarahkapiirakkaa mikä tulikin jo postattua […]

 • […] teetä makua tuomaan ja korvaisi tuon ao. murotaikinan kunnon murotaikinalla, kuten esimerkiksi tässä piiraassa. Ehdotuksia ja ideoita otetaan vastaan […]

 • […] voi herkutella vaikkapa mustikkarahkapiirakalla. Tämä ohje on vanha tuttu aiemmasta postauksestani ja edelleen varsin toimiva setti. Tein ohjeeseen muutaman pienen muutoksen kokeilumielessä. […]

Vastaa

seesamilohi ja portobellosienet © Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje