Lauttasaaren Mutteri

Sunnuntaina tuli tehtyä lähemmäs 10 km kävelylenkki ja sen varrelle osui Lauttasaaren Mutterikahvila. Mutteri on ehkä eniten symppis kahvila koko Helsingissä! Tiskin takana oli valkohiuksinen, hieman vanhempi naishenkilö ja korvasi kyllä omalla aurinkoisella ja superystävällisellä kaikki edellisillan vääryydet Kuurnassa. Tilasin kahvia ja mansikka-raparperipiirakkaa ja kysyin josko sen kanssa saisi vaniljakastiketta. Vaniljakastiketta ei ollut mutta sain sen sijaan kunnon keon pehmistä. Kyllä maistui herkut lenkin lomassa!

Mutteri on rakennettu sillan päähän 1927 eli historian havinaa ei turhaan aisti kahvilassa vieraillessa. Kahvilan on suunnitellut Bertel Liljeqvist. Nimensä kahvila on varmaan saanut kahdeksankulmaisesta muodostaan (en ole laskenut kulmia, oletan että niitä on kahdeksan).  Kahvilassa tarjoiltavat piirakat ja leivonnaiset ovat kahvilan omaa tuotantoa joten tuoretta on. Ovet aukeavat jo 06.00 aamulla joten jos asuisi Larussa, voisi hakea aamusumppinsa täältä ja kauniilla ilmalla voisi hörppiä sen aamupaloineen mutterin terassilla. Minä tykkään.

Herkkuannos

Herkkuannos

Cafe Mutteri
Lauttasaarentie 2, Helsinki
p. 045 633 5418
Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Ravintola Kuurna © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje