Kana-aurajuustopiirakka

Tänään tehtiin taas piirakkaa. Tällä kertaa kaupasta tarttui käteen kanaa ja aurajuustoa.. Meinasi raukka kärähtää, mutta ei onneksi niin että olisi makua haitannut :) Kuvat on valitettavasti aika tummia taas kun keittiön lamppu on edelleen rikki ja piirakkaa tuli leivottua iltasella joten..

Piirakka valmiina

Piirakka valmiina

Pohja

 • 3 dl spelttijauhoja
 • 0,5 dl ruisrouhetta
 • 150 g voita
 • 3 rkl kylmää vettä

Painele jauhot ja ruisrouhe kylmään voihin käsin ja kun voi-jauho seos on tasaista, sekoita joukkoon 3 rkl kylmää vettä. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan ja pistä jääkaappiin odottamaan. Voit pistellä pohjaan haarukalla reikiä.

Täyte

Keltainen sisus

Keltainen sisus

 • 150 g aurajuustoa murustettuna
 • 600 g kanaa ilman marinadia (400 g riittää jo hyvin, mutta halusin tehdä tästä lounaaksi kelpaavan version)
 • pari espanjan paprikaa (niitä pitkiä suippoja)
 • 3 kananmunaa
 • 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
 • 1 prk (n. 1dl) ranskankermaa
 • mozzarella raastetta
 • cayennepippuria
 • paprikajauhetta
 • herpamarea (yrttipohjainen maustesuola)
 • kurkumaa

Pilko paprikat. Sekoita kananmunat, ranskankerma ja tuorejuusto hyvin. Sekoita joukkoon kevyesti murustettu aurajuusto. Lisää suurin osa paprikasuikaleista joukkoon. Säästä muutama paprikan suikale koristeluun. Mausta cayennepippurilla, kurkumalla ja paprikajauheella. Paista kanasuikaleet kypsiksi ja mausta kevyesti herpamarella. Paljon ei tarvita lisäsuolaa kun aurajuusto on jo itsessään melko suolainen. Kanat sitten vaan muun seoksen joukkoon ja sitten kaada koko seos vuokaan taikinapohjan päälle. Rouhi päälle vähän mustapippuria, levittele paprikan suikaleet pinnalle koristeeksi ja ripottele päälle kevyesti mozzarellaraastetta. Paista 200°C:ssa kypsäksi (n. 20 min). Anna levätä vuoassa hetki ennen tarjoamista ja irrota sitten irtoreuna ennen tarjoilua.

Valmiin piiraan päälle voi vielä leikkaa pari paprikan siivua (kokonaista ympyrää) ja muutama tuore basilikan lehti.

Hyvin toimi tämäkin versio!

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje