Piimäskonssit

Piimäskonsseja

Piimäskonsseja

Nämä skonssit kuuluivat tupari-synttäri-setin viimehetken päähänpistoksiin. Kun olin tehnyt kaikki leipälimppuni valmiiksi, totesin että piimää jäi vielä yli. Koska meistä ei kumpikaan juo piimää sellaisenaan, totesin että siitä olisi hyvä leipoa jotain lisäksi. Sain joululahjaksi ystävältäni pienen pienen kirjan nimeltä “ruokasuosikit, muffinit ja leivonnaiset – yli 100 hyvää ohjetta” (Parragon Books Ltd.). Tuosta kirjasta sitten bongasin tämän ohjeen.

8 kpl Piimäskonsseja

 • 300 g vehnäjauhoja, lisäksi hieman jauhottamiseen
 • 3 tl leivinjauhetta
 • ripaus suolaa
 • 55 g kylmää voita palasina, lisäksi hieman voiteluun
 • 40 g ruskeaa hienoa sokeria
 • 3 dl piimää
 • 2 rkl maitoa
 • (tarjoiluehdotus oli kirjassa kermavaahdon ja marjahillon kanssa. oma suosikkini on kuitenkin voimariini)

Valmistus

 1. Siivilöi jauho, leivinjauhe ja suola kulhoon. Lisää voi ja hiero seos käsin murumaiseksi. Lisää sokeri ja piimä ja sekoita nopeasti keskenään.
 2. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa kevyesti. Kauli taikina n. 2.5 cm paksuiseksi levyksi. Painele se tasa- tai sahalaitaisella leikkurilla skonsseiksi ja pane voidellulle leivinpellille. (En omista leikkuria joten käytin isointa piparimuottia minkä löysin. Korni sydänmuottihan se on, mutta ei onneksi makuun vaikuta. Peltiä en voidellut vaan oikaisin leivinpaperilla.) Kerää taikinan reunat, kauli uudestaan (itse vaan painelin käsin..) ja painele lisää skonsseja.
 3. Voitele skonssit maidolla. Paista 200°C noin 12-15 min tai kunnes ovat hyvin kohonneita ja kullankeltaisia. Siirrä jäähtymään ritilälle. Halkaise skonssit kahtia ja tarjoile.

Tein nämä omat skonssini taas vähän tuhdimpaan jauhoon, eli sekaisin speltti- ja grahamjauhoja. Vaaleilla vehnäjauhoilla näistäkin saisi varmasti vielä kuohkeampia ja makeampia. Vähän riippunee tekijän mieltymyksistä sekä käyttötarkoituksesta. Brunssille tuhdimpi versio sopi minusta oikein hyvin.

Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje