Delicatessen

Köpiksen reissun paras ravintolakokemus oli ehdottomasti Delicatessen. Viihtyisä ravintola jossa muutama kymmenen paikkaa ja ainakin meidän kohdalla mukava, rento palvelu. Tänne oli kiva piipahtaa kahteen kertaan. Vaikka meillä on tapana kokeilla mahdollisimman monta eri paikkaa reissuilla, oli tänne pakko tulla vielä uudestaan koska naapuripöydän tilaukset nähtyämme iski annoskateus ekalla kerralla ;) Delicatessenin menu ei ole päätähuimaavan pitkä, mutta toisaalta napakka menu helpottaa valintaa huomattavasti. Muutama à la carte tyyppinen valinta sekä burgeriosasto sekä salaattia.

Alkuruoka

Alkuruoka

Alkuruuaksi tilasimme puoliksi italialaisen lautasen. Tämä oli loistava valinta ja kuulemma niin suosittu että kun kaksi päivää myöhemmin yritimme tilata saman, tarjottiin meille ei-oota – osa aineksista oli päässyt loppumaan kovan kysynnän vuoksi! Lautasella oli ainakin seuraavaa:

 • mustia oliiveja
 • 3 bruschettaa: yksi oliivitahnalla, yksi jumalaisella vuohenjuustosiivulla ja yksi tomaattibruschetta.
 • pieni tomaatti-mozzarella-basilika salaatti
 • pari isoa katkarapua
 • jotain manchegon tapaista juustoa
 • pari siivua keltaista ja punaista paprikaa
 • pari pientä herkkukurkkua
 • siivu hunajamelonia
 • parmankinkkua
 • jotain italialaista (?) makkaraa joka näytti vähän metwurstilta ja oli aika tulista
 • pari artisokkaa (säilyke)
 • vihreää salaattia (rucola)

Kutakuinkin noin. Loistava alkupala ja taas helppo tehdä myös kotona, ravintolassa kiva maistelujuttu. Se tulinen makkara oli ihanaa, kumpa olisi tullut kysyttyä mitä se oli.

Kanaa ja vuohenjuustoa

Kanaa ja vuohenjuustoa

Klee otti pääruuaksi kanaa vuohenjuustolla. Oli kuulemma oikein hyvää ja näytti mielettömän hyvältä :)

Häränfile

Häränfile

Valitettavasti en saanut omasta annoksestani kovin edustavaa kuvaa, mutta annos oli aseteltu kuin maalaus. Häränfileet oli aseteltu pinaattipedin päälle, punaviinikastiketta ja perunapaistos josta oli leikattu neliskanttinen annos toiseen päähän pitkulaista lautasta ja paistoksen päällä pari pientä kirsikkatomaattia. Liha oli juuuuri sopivasti mediumia ja kaikki maistui erittäin hyvälle!

Ruuan jälkeen oltiin sen verran täynnä että jälkkäriksi maistui pelkkä espresso – joka muuten oli todella hyvää. Kaikkialla ei saa mitenkään erityisen hyvää espressoa, mutta tämä maistui hyvälle ja pinnalla oli kunnon crema. Jälkkärilistalta ei varsinaisesti löytynyt mitään mikä olisi erityisesti osunut omaan silmääni, mutta ehkä hyvä joskus niinkin ;) Kyllä sieltä jotain olisi voinut valita jos välttämättä olisi pitänyt jälkkäriä saada.

Seuraava visiitti tehtiin sunnuntaina, paria päivää myöhemmin. Se italialainen alkuruoka oli tosiaan loppu joten “jouduimme” ottamaan jotain uutta ja jännittävää. Itse valitsin härränliha carpaccion, Klee puolestaan kolme bruschettaa.

Häränliha carpaccio

Häränliha carpaccio

Carpaccio oli tehty niin että lautasen pintaan oli ladeltu ohuenohuita lihansiivuja. Niiden päälle oli minusta sivelty hieman pestoa ja aavistus sitruunamehua. päälle vähän pieniä tomaatinlohkoja ja keskelle keko rucola salaattia. Koristeluun vähän basilikan lehtiä ja juustoraastetta + pari sitruunan viipaletta.

Bruschettat

Bruschettat

Bruschettat olivat kuulemma myös hyviä. Yhdessä taas sitä samaa herkullista vuohenjuustoa, toisen päälle oli aseteltu mustia oliiveja ja kolmannen päälle pieneksi leikattua tomaattia. Olettaisin että väliin oli sutaistu myös vähän oliiviöljyä.

Sitten siihen kateutta herättäneeseen ruokaan: nimittäin Burgeriin. Näimme ensimmäisenä iltana viereisen pöydän pariskunnalla huikean korkeat ja herkullisen näköiset burgerit ja niitä oli vaan pakko päästä maistamaan. Tarjolla oli kolmea erilaista: perusburgeri, texmex (muistaakseni) ja kreikkalainen. Kaikkia näitä sai myös tuunattua vähän jos halusi ja minähän tuunasin omani. Valitsin perusburgerin ja vaihdoin perus hampurilaispihvin häränfilesuikaleihin. Superhyvää! Burgerin sämpylä oli itse leivottua luomu-sesam-sämpylää, liha oli edelleen herkullista ja perunatkin maistui. Taas.

Burgeri!

Burgeri!

Burgereiden jälkeen oli taas täynnä niin ettei jälkkärimenua tarvinnut kurkatakaan – espresso toimi taas jälkiruokana.

Molemmilla kerroilla ravintolassa vieraillessa meille sattui sama – todella mukava – tarjoilija. Ei pokkuroinut, ei tylyttänyt, hoiti työnsä todella hyvin ja toisena päivänä paikan ollessa tyhjillään (koko Köpis oli autiona sinä päivänä!) jäi meidän kanssa aina hetkeksi juttelemaan.

Tähän ravintolaan tulen palaamaan tulevillakin reissuilla ja suosittelen muillekin lämpimästi.

Delikatessen

Delicatessen

Delicatessen (trendikkäällä, ehkä hieman kallio/punavuori tyyppisellä Vesterbron alueella)

Vesterbrogade 120, Copenhagen 1620, Denmark
+45 33 22 16 33

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje