Kanaa ja spelttiä

Kanaa ja spelttiä

Kanaa ja spelttiä

“Kanaa ja spelttiä” on ehkä vähän mielikuvitukseton kuvaus tälle ruualle, mutta menköön. Kyseessä on siis yksi helpoimmista tietämistäni pääruuista.

Tarvitset: (4:lle)
4 kanan rintafilettä
4 rkl aurajuustoa tai vuohenjuustoa
paketti parmankinkkua tai pekonia (parmankinkusta tulee ihanan rapea kuori!)
salviaa
mustapippuria
timjamia

Kesällä kannattaa korvata kuivatut yrtit tuoreilla!

Näin helppoa:

Leikkaa fileiden kylkeen viilto ja laita ruokalusikallinen valitsemaasi juustoa väliin. Kääri täytetyt fileet tiukaksi nyytiksi parmankinkulla tai pekonilla. Sulje tarvittaessa cocktailtikulla. Ripottele päälle salviaa ja timjamia (voit halutessasi vaihtaa timjamin rosmariiniin), ja rouhi vielä mustapippuria päälle.  Paista 250 asteessa kypsäksi. Pekonista/parmankinkusta paistuu kanalle rapea kuori ja sisuksesta jää ihanan mehukas.

Speltti:

Speltti (kokonaisia jyviä) kannattaa huuhdella ennen keittämistä. Sitten vaan suolaveteen ja keittymään kunnes on kypsää. Sopivan annostelun löydät pakkauksen kyljestä, itse kaadan summamutikssa kattilaan j alisään tarvittaessa vettä. Varmaan kaikkien keittolakien vastaista, mutta ihan hyvää siitä tulee. Kuvassa oleva vihreä speltin päällä on kuivattua, murskattua nokkosta. Nokkonen ei juuri makua muuta, mutta näyttää kivalta annoksessa :)

GI

Annoksesta saa loistavan matalan GI:n aterian kun korvaat speltin (eikä sekään ole suinkaan pahimmasta päästä!) esim. salaatilla tai paistetuilla kasviksilla.

Kastikevaihtoehtoja:

En itse juuri kastikkeita valmista, mutta tämän kanssa varmasti sopisi esim salvia-voikastike, valkoviinipohjainen kastike… balsamico toimii myös ihan loistavasti. Kanasta jää sen verran mehukas, ettei tosiaan välttämättä kastiketta kaipaa.

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kirsti-tädin pannukakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje