Pannukakku

Tämän helpompaa jälkkäriä ei ole. Maistuu sekä hernekeiton jälkeen, että muuten vaan jälkkäriksi. Ohje on kiertänyt minun isän tädiltä äidilleni ja sitä kautta minulle, oikea sukuresepti siis. Pannukakkujahan on erilaisia niin monta kuin on tekijää. Tämän meidän suvun versio on pehmeä ja mehukas, kun taas esimerkiksi Kuopiossa ja Ahvenanmaalla minulle on tarjottu taas matalampaa ja kuivempaa (silti herkullista!) versiota.

Kirsti-tädin pannukakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

Kirsti-tädin pannariin tarvitaan:

4 rkl sokeria (myös intiaanisokeri on tässä oikein hyvä)
1 tl suolaa
4 kananmunaa
1 l maitoa
4 dl vehnäjauhoja (myös spelttijauhot toimi tässä loistavasti)
5 rkl voita (tämä mitta on erikoinen, mutta ohje on kirjoitettu minulle kun olin n. 7v ja ilmeisesti lusikalliset oli helpompi ymmärtää kuin grammat :)

Sekoita kaikki ainekset paitsi voi keskenään. Sulata voi. Voitele syvä uuninpelti voilla ja sekoita loput voista taikinan joukkoon. Kaada taikina pellille ja paista 225 asteessa kunnes pannari on hyytynyt ja pinta on kullanruskea.

Itse syön pannarini pelkän sokerin kanssa, mutta pannarin päälle voi myös laittaa hilloa, omenasosetta (tätä söisin myös jos kaapista löytyisi), lemon curdia, dulche de leche kreemiä, marjoja… mitä vaan hyvää.

Facebook Comments
Related Posts
Showing 2 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] Pannarista tulee kyllä hyvää, mutta oma lempparini pannareissa on kyllä edelleen käyttämäni Kirsti-tädin pannari, joka on siis isäni tädin perintöä. Jos kuitenkin haluaa välttää gluteenia ruokavaliossaan, […]

  • […] osin siksi, että siihen iski vaan himo :) Olen koko pienen ikäni leiponut pannukakut aina Kirsti-tädin ohjeella ja se onkin mielestäni lähes täydellinen pannukakun ohje, mutta.. olen nyt puolivahingossa ja […]

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje