Mehua!

Nyt se on sitten hankittu. Mehulinko. Voin vaan sanoa, että niin turhakkeelta kuin tuo laite kuulostaakin, en ole elämässäni nauttinut mehun juomisesta yhtä paljon! Ensimmäisenä kokeiluna puristin 4 luomuomenaa kuorineen päivineen ja huomio #1: mehuun ei tarvita lisämakeutusta. Huomio #2: kaupan omenamehulla ei ole mitään tekemistä Omenamehun kanssa.

Seuraava kokeilu oli porkkana mehu. Tähän mehuun kuorin 4 luomuporkkanaa ja mehulinkoon vaan. Värin näette kuvasta itsekin, aika raikasta :)

Porkkanamehu

Porkkanamehu

Seuraavana vuorossa oli Sergeant pepper, eli paprikasta tehty mehu.

Sargeant pepper

Sergeant pepper

Sergeant Pepper mehu on tehty Miracle Juices kirjan saman nimisen ohjeen mukaan.

Mehuun tulee:

 • 0,25 punaista paprikaa
 • 0,25 keltaista paprikaa
 • 0,25 oranssia paprikaa
 • 1 appelsiini
 • 1 rkl mintunlehtiä

Mehusta paprikat ja appelsiini. Sekoita joukkoon hienonnetut mintunlehdet.

Simppeliä ja hyvää. Yksikään tällä sivulla esitellyistä mehuista ei kaipaa seurakseen ylimääräistä makeutusta, mikä on minusta mahtavaa. Mehut sisältävät erilaisia vitamiineja eivätkä lainkaan lisäaineita, erityisesti jos löydät aineksiksi luomuvihanneksia. Paprikat pesin vihannespesuaineella, sillä itse en löytänyt luomupaprikaa ja paprikat valitettavasti sisältävät usein ison määrän kemikaaleja ellei nitä pese hyvin.

Mausteisempi mehu syntyi mm. ananaksesta ja porkkanasta, chilillä höystettynä. NAM!

Chilli Queen

Chilli Queen

Tämä Chilli Queen perustuu Miracle Juices kirjan ohjeeseen samalla nimellä mutta on hieman muunneltu. Omaan versioomme mehusta tarvitset:

 • puolikas tuore ananas
 • ripaus chilijauhetta
 • 0,5 lime
 • pari rkl hienonnettua minttua
 • 3-4 porkkanaa (luomu)

Laitoimme lasien pohjalle ripauksen chiliä ja mehustimme kaikki ainekset (paitsi mintun). Kaadoimme mehun laseihin ja päälle mauksi ja koristeeksi hienonnettua minttua. Superhyvää! (Limestä poistimme kuoret, mutta muuten sen voi laittaa suoraan mehulinkoon. Vaihtoehtoisesti lime voidaan puristaa esim. käsin mehun joukkoon. )

Tänään aamulla valmistin pirteän aamumehun.

Ananas-porkkana

Ananas-porkkana

Tähän aamumehuun laitoin:

 • puolikas tuore ananas
 • 3 luomuporkkanaa
 • nippu tuoretta minttua

Heitin kaikki ainekset minttu mukaan lukien mehulinkoon ja koristelin mehun pienellä mintunlehtinipulla. Aaah…  Aika hyvä alku aamulle :)

Nämä mehut on nyt kaikki puna-oransseja, mutta aion seuraavilla kierroksilla lisätä joukkoon vihreää. Olen käyttänyt idealähteenä aika paljon Miracle Juices kirjaa, mikä on täynnä hyödyllistä tietoa eri kasvisten ja hedelmien ravintoarvoista sekä erilaisia ihmemehuja jokaiseen vaivaan. En tiedä uskonko itse ihan siihen, että mehuilla voisi parantaa vaivan kuin vaivan, mutta siitä olen varma, että itsepuristettu mehu on paremmin varustettu kaikilla vitamiineilla ja ravintoarvot ovat varmasti paremmin kohdallaan kuin kaupanhyllyltä ostetun mehun.

Kirja:
Miracle Juices
60 juices for a healthy life
Charmaine Yabsley & Amanda Cross
Bounty Books
Kuvat © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Kirsti-tädin pannukakku © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje