Cappuchino di topinambur

Heh. Ruoan nimi on siis Cappuchino di topinambur jos Google Translateen on luottamista. Suomalaiseen tapaan ihan vaan Maa-artisokka cappuchino :) Olen tehnyt tätä ruokaa kahdella eri ohjeella. Toinen on helppo, toinen helpompi. Molemmat sairaan hyviä!

Tässä ensimmäinen, se helppo:

Helppo

Helppo

Tryffelinen maa-artisokkakeitto
(viides Gloria ruokakirja)

500g maa-artisokkaa
1 iso, jauhoinen peruna
2 rkl oliiviöljyä
1 l kana- tai kasvislientä
1 dl valkoviiniä
ripaus valkopippuria
2 rkl tryffeliöljyä
(suolaa)
1-2 dl kermaa

Kuori ja paloittele peruna ja maa-artisokat. Kuullota kasviksia tilkassa oliiviöljyä hetki. Lisää kuuma kasvisliemi ja valkoviini. Keitä kasvikset kypsiksi.
Soseuta keitto tasaiseksi. Mausta suolalla, valkopippurilla ja tryffeliöljyllä. Lisää kerma ja kiehauta keitto.

Ja sitten se helpompi (à la Hanna)
Helpompi

Helpompi

Cappuchino di topinambur
500g maa-artisokkaa
2 dl kuohukermaa
1 dl maitoa
valkopippuria
mustapippuria
suolaa
tryffeliöljyä
Kuori ja keitä maa-artisokat hieman suolatussa vedessä. Kun ovat pehmeitä, kaada suurin osa keitinvedestä (jätä noin 1dl vettä kattilaan) pois ja soseuta kattilassa sauvasekoittimella. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Valkopippuria ei kannata laittaa liikaa ettei jyrää maa-artisokan hienoa makua. Kiehauta keitto. Vaahdota maito kuumentamalla (vapaaehtoinen, keitto toimii ilmankin, mutta tekee tästä enemmän cappuchinon). Annostele keitto cappuchinokuppeihin ja kaada hieman maitovaahtoa päälle. Rouhi päälle pieni ripaus mustapippuria ja tiputa päällimmäiseksi pari tippaa tryffeliöljyä. Tarjoile.
Tryffeliöljyä kannattaa säästellä, on nimittäin niin stydiä tavaraa. Jos sekoitat öljyä suoraan keittoon ja laitat esim. loput yön yli jääkaappiin, voin kertoa kokemuksesta, että seuraavana aamuna jääkaapissa odottaa jymy-yllätys! xD
Kuvat © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts
Showing 3 comments
  • Jaana

    Missäköhän tuommoista tryffeliöljyä myydään? Ei ole sattunut silmään missään. Minkähän hintaista lienee?

    • Hanna

      Itse ostin jostain K-marketista. Stockmann, Prismat, K- ja S-marketit (ainakin isoimmat) usein myy. Tuo on vähän kalliimpaa tavaraa, mutta sitä toisaalta kuluu myös ihan minimaalisen vähän. Kannattaa melkein hankkia pienin pullo mitä on tarjolla niin ei jää hukkaan :) En valitettavasti muista mitä tuo oma pullo maksoi… Yleensä tryffeliöljy löytyy muiden öljyjen luota tai niiden läheisyydestä.

pingbacks / trackbacks

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje