Kampasimpukat ja kukkakaalimousse / Pinjansiemenpihvit ja fetakreemi

Kampasimpukoita ja kukkakaalimoussea

Kampasimpukoita ja kukkakaalimoussea

Tänään tein viikonlopun kunniaksi vähän extraa dinnerille :) Alkuruuaksi Kampasimpukoita ja kukkakaalimoussea, pääruuaksi pinjansiemenpihvejä ja fetakastiketta – lisäkkeenä tomaatti-mozzarellasalaattia. Herkkua ja nättiä ruokaa, kaiken lisäksi helppotekoista.Ohjeet molempiin ruokiin sain Ulrika Davidssonin kirjasta Hälsokokboken (Ica Bokförlag, 2009), joka on täynnä yksi toistaan parempia ohjeita ja ylipäätään tietoutta terveellisestä ruokavaliosta. Ulrika on koulutukseltaan ravintoterapeutti joten tietänee myös mistä puhuu. Olen aiemmin ostanut ahkerasti hänen ja Ola Lauritzsonin keittokirjoja jotka on suunniteltu erityisesti matalan GI:n ruokavaliolle. Jokainen kirja on minulla ahkerassa käytössä edelleen.

Kampasimpukat & kukkakaalimousse

Valmistin ruuan hieman alkuperäistä ohjetta mukaillen, joten tämä ei ole yksi yhteen kirjan ohjeen kanssa..
 • 3 kampasimpukkaa per henkilö
 • voita

Kukkakaalimousse

 • 1 kukkakaali
 • suolaavalkopippuria
 • 0,5 – 1 dl kermaa
 • 1 dl raastettua parmesania

Yrttiöljy

 • 0,5 ruukkua basilikaa
 • 3 nippua lehtipersiljaa
 • 1 pieni valkosipulinkynsi
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • suolaa
 • mustapippuria

Valmista ensin yrttiöljy: miksaa ainekset keskenään tasaiseksi kastikkeeksi, mausta suolalla ja pippurilla.

Sitten kukkakaalimoussen kimppuun: Keitä kukkakaalia kevyesti suolatussa vedessä  noin 10 min. Kaada pois vesi ja muussaa sauvasekoittimella puolen desin kermaa kanssa kunnes koostumuksesta tulee tasainen. Kaada mousse kattilaan ja kuumenna, lisää kermaa tarvittaessa. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota kattila levyltä ja sekoita varovasti joukkoon parmesan raaste.

Sitten, juuri ennen tarjoilua, kökkäre kukkakaalimoussea lautaselle, sen ympärille ohut vana yrttiöljyä ja hieman rucolaa koristeeksi. Sitten kampasimpukat pannulle voihin paistumaan ja n. 1min paistoa per puoli. Paistetut simpukat keon päälle ja nautiskelemaan :)

Pinjansiemenpihvit ja fetakreemi

Pinjansiemenpihvit ja fetakreemi

Pihvit

 • 600g jauhelihaa (käytin naudan paistijauhelihaa)
 • 0,5 dl kermaa
 • 1 kananmuna
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa
 • 5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
 • 50g pinjansiemeniä

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita jauheliha, kerma, kananmuna, suola ja pippuri kulhossa. Hienonna valkosipuli, basilika ja aurinkokuivatut tomaatit ja sekoita jauhelihaseokseen. Lisää pinjansiemenet ja muotoile seoksesta 8 pihviä. Asettele pihvit voideltuun uunivuokaan tai pellille.

Fetakreemi

 • 200g fetajuustoa
 • 1 prk Crème Fraichea (2 dl)
 • 0,5 ruukkua basilikaa
 • 4 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
 • suolaa
 • mustapippuria

Murusta feta crème fraichen joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Hienonna tomaatit ja basilika ja sekoita fetakreemiin. Mausta suolalla ja pippurilla. Huomaa, että feta itsessään on jo aika suolaista joten et välttämättä tarvitse paljoa suolaa.

Voit tarjoilla pihvien ja fetakreemin seurana paistettuja vihanneksia tai salaattia.

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti

Tomaatti-mozzarellasalaatti kahdelle

 • 2 tomaattia
 • 1 pallo mozzarellaa
 • mustapippuria
 • oliiviöljyä

Leikkaa mozzarella ja tomaatit siivuiksi. Hienonna basilika. Asettele lautaselle siivu tomaattia, sitten siivu mozzarellaa vuoronperään kunnes lautanen on täynnä. Ripottele päälle hienonnettua basilikaa. Tiputtele päälle muutama tippa oliivi öljyä ja rouhi hieman mustapippuria myllystä. Salaatti on valmis tarjoiltavaksi.

Koko annos

Koko annos

Kuvat © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts
Comments
pingbacks / trackbacks
 • […] kanan lisukkeeksi, mutta yhtä hyvin kanan kanssa olisi voinut valmistaa esim. uunivihanneksia tai kukkakaalimoussea. Lisäksi söimme vielä loput fenkoligratiinista. Koko […]

Vastaa

mangoaomega3-leipä © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje