Fetasalaatti ja yrttinen lohi

Lohta ja salaattia

Lohta ja salaattia

Kala-ja-yrtit-teemalla jatketaan. Tein viime viikonloppuna siskon kanssa hyvän fetasalaatin ja sen seuraksi lohta yrittipeitolla. Lohi on jotenkin ihan mielettömän hyvää sellaisenaan! Joskus nuorempana olin sitä mieltä että äidin tekemä lohi joka oli upotettu metanaan oli parasta mitä lohelle voi tehdä, mutta tänä päivänä valitsisin jo yksinkertaisemman version – en kaloreiden, vaan maun takia. Ei sillä, kyllä se smetanallakin maistuu todella hyvälle!

Fetasalaattiin tuli:

 • purkki Arlan fetaa oliivi+ valkosipulimausteella (Apetina) öljyineen
 • n. puoli litraa vuonankaalia
 • n. puioli litraa jääsalaattia
 • 1-2 dl tavallista fetaa
 • 1 punasipuli
 • kirsikkatomaatteja rasiallinen
 • mustapippuria

Asettelimme salaatit laakean kulhon pohjalle, sitten päälle tomaatit ja sipuli, sitten tavallinen feta. Lopuksi ripottelimme Apetina fetan salaatin päälle ja juuri ennen tarjoilua kaadoimme loput Apetina purkin öljystä salaatin päälle kastikkeeksi ja päälle ruohittiin hiukan mustapippuria. Simppeliä ja hyvää :) Oliiveja voisi varmaan laittaa joukkoon lisääkin, mutta meille riitti Apetinan mukana tulevat.

Lohi:

 • Sopiva pala lohta
 • Salviaa
 • Rosmariinia
 • Suolaa

Lohi paistettiin 200 asteessa, joskin lihatiskin poika ohjeisti paistamaan hieman kevyemmässä lämpötilassa. Käytännössä siis laitoimme lohen folion päälle vuokaan ettei nahka tarttuisi vuokaan kuten sillä on tapana. Sitten ruohittiin päälle suolaa ja ripoteltiin reippaasti salviaa ja rosmariinia. Salvia maistuu kalan kanssa taivaalliselta!

Tällä yhdistelmällä saatiin herkullinen ateria ilman liikoja nopeita hiilareita.

Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje