Yrttinen lohi ja hunaja-valkosipuli-porkkanat

Lohi ja hunaja-valkosipuli-porkkanat

Lohi ja hunaja-valkosipuli-porkkanat

Tänään alkoi joulun ja loman jälkeinen terveysruokakausi. Kaudella tarkoitan toivon mukaan lopun elämääni, mutta lähdetään nyt askel kerrallaan. Olen lomaltapaluun jälkeen viettänyt tunteja lukien taas terveyslehtiä, artikkeleita, jne jne. Näiden uudelleen virkistettyjen tietojen kohistessa takaraivossa noudin kaupasta kirjolohifileet sekä porkkanaa. Tämä seuraava ruoka on todella helppo ja nopea tehdä ja ihan mielettömän hyvää – ja terveellistä.

Annos on kahdelle

Kala:

  • sopivan kokoinen kirjolohi filee
  • 2 rkl fetajuustoa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • rosmariinia

Asettelin vuoan pohjalle folion, ettei kala tarttuisi vuokaan pahasti. Sen jälkeen file/fileet vaan vuokaan nahkapuoli alaspäin. Pinnalle rouhin suolaa ja mustapippuria ja lisäsin reilusti rosmariinia. Sitten vaan uuniin 200 asteeseen kunnes kala on melkein kypsää. Murskaa feta pienessä kipossa haarukalla ja nostekle kalan päälle. Anna paistua uunissa vielä muutama minuutti niin että feta alkaa hieman sulaa.

Sillä aikaa kun kala paistuu uunissa voit valmistaa porkkanat.

Hunaja-valkosipuli-porkkanat:

  • 3-4 isoa porkkanaa
  • 2-3 valkosipulin kynttä
  • oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa

Kuori ja leikkaa porkkanat pitkähköiksi ohuiksi paloiksi. Paista porkkanoita hetki tilkassa oliiviöljyä ja puserra joukkoon valkosipuli. Kun porkkanat alkavat olemaan sopivasti al dente, lisää joukkoon lusikallinen hunajaa ja anna porkkanoiden karamelisoitua hunajassa muutama minuutti ennen tarjoilua.

Tämän porkkanalisukkeen olen oppinut äidiltäni ja se on yksi ehdottomia suosikkejani.

Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Verkkokaupassa nyt uusin Vitamix Ascent 3500i ja Klarna maksutavat! Piilota tämä ilmoitus

Minibrunssin jogurttisnapsit

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje