Gazpacho keitto

Gazpacho keitto

Gazpacho keitto

Gazpacho on kylmä espanjalainen keitto. Tämä ohje löytyi pitkään unohduksissa oleesta keittokirjasta jonka avasin joulun jälkeen kevyemmän ruuan toivossa :) Kirja on nimeltään Suuri Kasvisruoka keittokirja, kustantaja Läsförlaget. Tähän keittoon et tarvitse hellaa, etkä paljon aikaa. Helppoa, hyvää ja nopeaa!

Ohje on n. 6-8 hengelle.

Tarvitset

 • 1 punasipuli
 • 3 tomaattia
 • 0,5 kurkkua
 • 0,5 vihreä paprikaa
 • 0,5 punaista paprikaa
 • 1 murskattu valkosipulin kynsi
 • 9 dl tomaattimehua
 • 0,5 tl sokeria
 • suolaa ja pippuria (me maustoimme musta- ja valkopippurilla, toimii.)
 • 0,5 dl oliiviöljyä
 • 0,5 dl valkoviinietikkaa (käytimme rosmariinilla maustettua valkoviinietikkaa, sekin toimi :)

Ja näin se tehdään

1. Hienonna sipuli, tomaatit, kurkku ja paprikat. Pane kulhoon ja lisää valkosipuli. (Me heitettiin kaikki blenderiin vaan!)

2. Hämmennä joukkoon tomaattimehu, sokeri, suola, pippuri(t) sekä öljy-viinietikkaseos ja sekoita keitto hyvin. Jäähdytä. (Käytännössä – laita keitto jääkaappiin jotta on ihan kylmää tarjottaessa.) Tarjoa paahdettujen krutonkien kanssa.

Paistoin itse krutongit täysjyväleivästä, jonka pinta oli sakeana siemeniä ja paistoin krutongit chiliöljyssä – nam! Krutonkien lisäksi pudottelin pinnalle cayennepippurilla maustettuja cashew-pähkinöitä ja auringonkukansiemeniä.

Cayenne-pähkinä-siemen-sekoitus on helppo tehdä. Kaada sopivasti pähkinöitä ja siemeniä kuivalle pannulle. Ripottele päälle cayennepippuria ja suolaa jos haluat. Jotta mausteet tarttuisivat paremmin, voit ripotella joukkoon ihan muutaman tipan rypsiöljyä (jonka maku ei sekoita muita, en suosittele tähän oliiviöljyä) ja paahda kunnes pähkinät ja siemenet ovat saaneet sopivasti väriä.

Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

Vanhan ajan piparkakutKuh ceviche

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje