Pähkinämuffinit

Pähkinämuffinit

Pähkinämuffinit

Viimeisimmästä Gloarian ruoka & viini lehdestä (nro 65, 8/2009) löytyi jumalainen pähkinämuffinsiohje! Miten voi jostain niin helposta ohjeesta syntyi jotain niiiin hyvää? Ohjeessa käytettiin vehnäjauhoja, mutta korvasin ne spelttijauhoilla jotka ovat terveellisempiä + hieman pähkinäisen makuisia :)

Tarvitset:

  • 3,5 dl spelttijauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl mustapippuria
  • 0,5 tl suolaa
  • 1 dl pekaanipähkinöitä
  • 50 g parmesanjuustoa
  • 2 kananmunaa
  • 2 dl kermaviiliä
  • 0,5 dl oliiviöljyä

Lisäksi: 18 kokonaista pekaanipähkinää

Ja näin ne tehdään:

Sekoita jauhot, leivinjauhe, pippuri ja suola kulhossa. Hienonna pähkinät (näitä ei kannata jauhaa ihan jauhoksi, on kivaa kun muffinseihin jää jotain pureskeltavaa :) ja raasta parmesaani. Lisää pähkinät, parmesaani, kananmunat, kermaviili ja öljy ja sekoita taikina tasaiseksi.

voitele vuoat oliiviöljyllä jos käytät minimuffinsivuokia (itse käytin niitä, niillä saa ihania pienia alkupaloja / tapaksia). jaa taikina vuokiin. Paina jokaisen muffinsin päälle pähkinä. Paista muffineita 225 asteisen uunin keskitasolla n. 12min, kunnes ovat kauniin ruskeita.

Ohjeeseen kuului kukkakaali-oliivisalaatti muffineiden väliin mutta itse laitoin Roquefortia yhden väliin ja vuohenjuustoa (sitä vuohenjuustomassaa) ja hernepestoa (ohje tulossa seuraavassa postauksessa :) – näistä tuli ihan uskomattoman hyvän makuisia!

 

Täytetyt pähkinämuffinit

Täytetyt pähkinämuffinit

 

Kuvat © Hanna Stolt

 

 

 

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje