Vaelsa Pasta & Co

Vaelsa.fi

Vaelsa.fi

Annankadun ja Iso Roban kulmilta Helsingistä löytyy uudehko italialainen ravintola. Olen nyt vieraillut Vaelsassa kolme kertaa – kahdesti lounaalla ja kerran dinnerillä. Joka kerta olen saanut lämpimän vastaanoton ja herkullista ruokaa.

Ravintola on pienehkö, ehkä noin 30 paikkainen. Ravintola valmistaa itse oman pastansa ja tarjoilee sen oikeaoppiseti al dente. Annokset ovat reiluja ja esteettisiä, maut herkullisia. Ensimmäinen kokeiluni oli lounasaikaan vuohenjuustosalaatti päärynällä – tämä salaatti oli niin paljon muuta kuin pelkän nimen perusteella olisi voinut arvata, mukana tuli mm. superhekullista homejuustoa ja annos oli todella runsas. Lähdin räntäsateeseen aurinkoisin mielin ihanan tarjoilijan tuoman hyvän mielen saattelemana. Toinen kokeiluni tuli kun talostamme katosi päiväksi sähköt enkä voinut kotona avata jääkaapin ovea. Tällä kertaa mukaan lähti “pikaruokaa” – kana-sieni-pastaa. Kermaiset, pehmeät maut ja hyvää pastaa – eron peruspastaan kyllä huomaa.

Vaelsa.fi

Vaelsa.fi

Kolmas keikka ei tuottanut pettymystä sekään, alkuun maistelimme antpasti misto – erilaisia italian herkkuja, sen jälkeen pääruuaksi karitsan potkaa minttupestolla (huomattavasti parempi minun makuuni kuin äklömakea minttuhyytelö!) ja jälkkäriksi pannacottaa konjakilla flambeeratuilla metsämarjoilla. Ja espresso Tietty. Espressossa oli kunnon crema ja täyteläinen maku, marjat olivat ihanan makuisia joskin pannacotta muuten aika yllätyksetön. Karitsa minttupeston kanssa oli täysi kymppi. Otin lisäkkeeksi pinaattia joka oli seuralaiseni mieleen erityisesti.

Vaelsa saa kyllä minun suositukseni – paikka minne on helppo ja mukava piipahtaa ja kolmena kertana kolmesta olen saanut todella iloista ja ystävällistä palvelua sekä hyvää ruokaa josta ei joudu pulittamaan kohtuutonta hintaa.

http://vaelsa.fi/
Aukioloajat: Ma-pe. 11-22, La. 14-22, Su. 14-21
ANNANKATU 4, 00120 HELSINKI | PUH. 09-698 0012 | INFO[at]VAELSA.FI
Kuvat © Vaelsa.fi
Facebook Comments
Related Posts
Comments
 • Hanna

  Pakko lisätä kommentti tähän omaan arvosteluun. Kävin Vaelsassa nyt sunnuntaina joulun jälkeen ja pakko sanoa, että petyin seurueeni kanssa pahasti. Olin vielä juuri ehtinyt hehkuttaa paikkaa ja päätimme poiketa Vaelsaan pastalle.

  Seurueessa oli minun lisäkseni toinen aikuinen sekä 6-vuotias poika. Saimme ihan ok vastaanoton ja pienen odottelun jälkeen menut käsiimme. Tilasimme kinkkupastan, arrabiatan sekä pojalle puolikkaan jauhelihapastan. Pisteet siitä että lasten menu on puolikkaat aikuisten annoksista, eli yhtä iso lista kuin aikuisillakin eikä ihme pöperöitä!

  Harmiksemme jouduimme odottamaan ruokiamme vähintään 20min, tosin oma arvioni on että saatoimme odottaa lähemmäs 40min. Hieman haastava tilanne väsyneen lapsen kanssa. Olisi ollut mukavaa jos tarjoilja meidän saapuessamme olisi viitsinyt ilmoittaa että keittiössä on ruuhkaa, sillä väen määrästä sitä ei voinut aavistaa.

  Kun lopulta saimme annoksemme, poika oli tyytyväinen omaan pasta-annokseensa. Oma kinkkupastani oli ihan ok, tosin ei erityisen sykähdyttävä ja arrabiata oli maksimissaa puolikkaan annoksen kokoinen eikä kummoisen makuinen.

  Kun annokset tuotiin pöytään, tarjoilija vain kommentoi, että jahas, onkin sitten tullut aika eri kokoiset annokset. Mitä ihmettä?

  Vieläkin harmittaa..

  /Hanna

Vastaa

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje