Kleen müsli

Kleen müsli

Kleen müsli

Tämä resepti on mukaelma ja apinointi Kemikaalicocktail blogin ohjeesta. Jotain samaa, jotain uutta. Luulen, että jokainen tekee müslistään aina oman makuisensa. Itse suosin tosi pähkinä-siemen painotteista müsliä, kun taas tämä Kleen herkkumüsli sisälsi aika paljon hiutaleita. Ei voi valittaa, maku vie kielen mennessään :)

2 dl Spelttihiutaleita
5 dl Kaurahiutaleita
5dl Neljän viljan hiutaleita
1½ dl Pellavansiemeniä
2dl Auringonkukansiemeniä
2dl Cashew pähkinöitä
2dl Macadamiapähkinöitä
2dl Rouhittua kuivattua omenaa  (saa ainakin Punnitse & Säästä liikkeistä, oletettavasti muistakin luontaistuotekaupoista)
n. 3rkl Hunajaa
n. ½dl Oliiviöljyä
n. ½dl Rypsiöljyä

Rouhi tai hienonna pähkinät veitsellä pienemmiksi paloiksi jos et halua kokonaisia pähkinöitä müsliisi. Voit vaihtoehtoisesti rouhia osan, ja jättää osan kokonaisiksi -näin saat kivan rouskuvan koostumuksen müsliin! Sekoita pähkinät, siemenet ja hiutaleet keskenään. Kuumenna öljy ja hunaja kattilassa, mutta älä anna kiehua. Lisää hiutale-pähkinä-siemen seos kattilaan ja kääntele kunnes seos on yltäpäältä öljy-hunajassa.

Levitä mysli pellille ja laita uunin keskiosaan 175 asteeseen noin vartiksi. Muista vahtia mysliä koko ajan ja välillä käännellä sitä lastalla, sillä se palaa helposti.

Tämä on ihana perusmüsli johon voi fiiliksen mukaan lisäillä sitten kuivattuja hedelmiä, rusinoita, goji-marjoja, tuoreita marjoja ym. herkkuja :)

Kuva © Hanna Stolt
Facebook Comments
Related Posts
Showing 4 comments
pingbacks / trackbacks
  • […] kolmanteen ja Eat&Joy maatilatorilta haettua lakkajogurttia neljänteen riviin. Päälle vielä Kleen itsetehtyä mysliä ja koristelu kuivatuilla mangon tai banaanin sivuilla. Kuva © Hanna Stolt Aiheet:Aamupala, […]

  • […] Kleen mysliä kolmea eri varianttia (mustikka, goji ja “tavallinen”) […]

  • […] Kallen myslin ohjetta en ehtinyt urkkimaan kun sitä valmistettiin ja nyt on jo liian myöhäistä, kokki kun tunnetusti valmistaa ruokaansa ihan omien ohjeiden mukaan. Peruskaava oman myslin tekoon löytyy kuitenkin täältä. […]

  • […] viljatonta pähkinämysliä (luomu) joka on paras löytämäni valmismysli (ei maksettu mainos! :). Ihan parasta mysliä on tietenkin itsetehty ja täältä minun blogista löytyy myös pähkinäinen LCHF-versio myslistä, mutta kaupan […]

Vastaa

jokirapusalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje