Makupaloja saaristolaisleivästä

Helppo ja herkullinen alkupala syntyy saaristolaisleivästä ja tuorejuustosta.

Tarvitset:

  • Ruohosipulia
  • Saaristolaisleipää
  • Mätiä (esim. kirjolohen)
  • Punasipulia
  • Tuorejuustoa (esim. ruohosipuli, tai yrtti)

Leikkaa sopivalla muotilla (tai viipaloi veitsen avulla) saman kokoisia ja mallisia paloja saaristolaisleivästä. Voitele palat kerroksella tuorejuustoa. Aseta sitten kaksi palaa päällekkäin ja annostele pieni nokare mätiä ja sen päälle hiukan pieneksi silputtua punasipulia. Koristele viimeiseksi saaristolaisleivokset 1-2 ruohosipulin pätkällä.

Nämä kannattaa valmistaa aika lailla juuri ennen tarjoilua jos haluat varmistaa, että tuorejuusto säilyy kauniin näköisenä tarjoiluun saakka. Maku ei sinänsä jääkaapissa kärsi, joten voit halutessasi tehdä esim ensimmäisen vaiheen (voidellut leivän palat päällekkäin) valmiiksi jääkaappiin ja nostella sitten mädin ja muut sälät palojen päälle juuri ennen tarjoilua.

saaristolaiserkku

Facebook Comments
Related Posts

Vastaa

poropiiraatjokirapusalaatti © Hanna Stolt | Gurmee.net

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje