GURMEE.NET

Est. 2009
“Kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää.”
- isoisäni

SUOMEKSI
IN ENGLISH

Suklainen juustokakku

Suklainen juustokakku

 Meidän Ebban 2-vuotis synttäreitä juhlittiin nyt sunnuntaina. Samalle juhlapäivälle sattui myös minun veljen syntymäpäivä joten tein "aikuisten kakun" Henkan kolkyt-jotain-synttärikakuksi samoihin pirskeisiin. Ohje kakkuun löytyi The Hummingbird Bakeryn keittokirjasta Leivonnaisia herkkusuille - kuuluisan konditorian suosikkireseptit (Gummerus). Helppotekoinen kakku ja kiva koostumus. Tämä minun versioni jäi tosin tällä ekalla kokeilulla ja ohjeiden orjallisella noudattamisella hieman turhan löysäksi, ensi kerralla meidän uunissa siis hieman pidempi paistoaika.

Tämä kakku on juhlia ajatellen siksikin kätevä, että sen voi ja se kannattaa valmistaa edellisenä päivänä. Näin ollen itse juhlapäivään jää vähemmän työtä. Ei tarvitse kuin nostaa kakku kylmästä tarjolle :) Pidin myös kakun mausta - se on makea, muttei ällömakea. Käytin kakkuun Fazerin tummaa leivontasuklaata ja rouhin loput levystä kakun joukkoon ennen paistamista kuten ohjeessa vinkataan. Suosittelen rouheen lisäämistä lämpimästi.

Suklainen juustokakku

10-12 hengelle


Ainekset

Pohja

  • 200 g Digestive-keksejä

  • 2 rkl kaakaojauhetta

  • 150 g voita sulatettuna

Täyte

  • 900 g maustamatonta tuorejuustoa

  • 190 g (2,2 dl) sokeria

  • 1 tl vanilja-aromia

  • 4 kananmunaa

  • 200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna

  • (tummaa, maito- ja valkosuklaata rouhittuna)

Valmistus

  1. Kuumenna uuni 150°C:ksi.

  2. Pohja: Hienonna keksit jauheeksi ja lisää kaakaojauhe. Lisää sekaan voisula ja sekoita tasaiseksi massaksi. Painele taikina tiiviisti ø 23 cm irtopohjaisen vuoan pohjalle. Pingotin vuoan pohjalle leivinpaperin ja voitelin reunat. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

  3. Täyte: Mittaa tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi kulhoon ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Ota kulhon reunoille jäänyt aines kaapimella mukaan taikinaan. Seoksen tulisi olla hyvin sileää ja kermamaista. Koneen/vispaimen tehon voi lopuksi kääntää suuremmalle, jotta seoksesta tulee kuohkeaa, mutta varo vatkaamasta liikaa, jottei juusto ala erottua muista aineksista.

  4. Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita sitten joukkoon hieman juustoseosta ja sitten hiukan lisää. Näin seosten lämpötilaerot tasoittuvat. Lisää lopuksi juustoseos suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.Lusikoi juustoseos torttupohjan päälle.

  5. Nosta vuoka isomman vuoan sisään tai muuhun sopivaan astiaan ja täytä ulompi vuoka vedellä niin, että kolmasosa kakkuvuoan reunoista jää näkyville. Paista juustokakkua uunissa 40-50 min. Tarkista 40 min jälkeen aina välillä, ettei kakku pääse palamaan. Älä paista liikaa - kakun tulee olla keskeltä hyytelömäistä.

  6. Anna kakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassaan. Peitä sitten vuoka ja nosta kakku jääkaappiin yöksi odottamaan tarjoilua.

Suklaanautinto joka lysähti

Suklaanautinto joka lysähti

Sokeriton turtles-kakku

Sokeriton turtles-kakku