Shepherd’s Pie eli Paimenen paistos

Shepherd's Pie

Shepherd's Pie

Tänään kokeilin taas yhtä Yhteishyvän ruokalehden ohjetta. Ohjeen nimi on Paimenen paistos Englannista. Itselleni tämä ruoka on tutumpi nimellä Shepherd’s Pie. Ohje löytyi numerosta 02/2009 ja tein siihen pari muunnelmaa – lähinnä korvasin säilykkeet tuoreilla aineksilla. Oma versioni oli myös alkuperäistä hieman tuhdimpi sillä minusta tässä saa olla ihan reilusti perunasosetta päällä :)

4-6 hengelle

 • 400 g jauhelihaa
 • 1 rkl öljyä
 • 1 sipuli
 • 2 valkosipulinkynttä (käytin yhden yksikyntisen valkosipulin kokonaan)
 • 100 g tuoreita herkkusieniä
 • 1 dl lihalientä
 • 2 tl Worchesterkastiketta
 • timjamia
 • mustapippuria
 • suolaa

Perunasose

 • 1,5 kg jauhoista perunaa
 • n. 5 dl täysmaitoa
 • n. 50 g voita
 • suolaa
 • 2 kananmunaa

Kuori perunat ja keitä niitä samalla kun valmistat lihatäytteen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipuli ja valkosipuli öljytilkassa pannulla. Lisää jauheliha ja murenna se hienoksi samalla kun ruskitat sen. Silppua herkkusienet ja lisää jauhelihaseoksen joukkoon. Lisää lihaliemi ja mausteet. Keitä muutama minuutti. Levitä jauhelihaseos matalan uunivuoan pohjalle.

Kun perunat ovat kypsiä, kaada vesi pois kattilasta ja ala soseuttaa perunoita siihen tarkoitetulla sauvalla. Älä käytä sauvasekoitinta ellet halua valmistaa liisteriä. Lisää hiljalleen joukkoon maitoa kunnes koostumus on sopiva. Mausta voilla ja suolalla – sekoita ne hyvin joukkoon. Lopuksi lisää joukkoon kaksi kananmunaa ja sekoita ne hyvin perunasoseen sekaan.

Lusikoi sose tasaiseksikerrokseksi jauhelihan päälle vuokaan. Koristele pinta haarukalla aaltomaisin kuvioin. Paista 225°C:ssa 20-30 min.

Valmis vuoka

Valmis vuoka

Facebook Comments
Hanna
Hanna
Valmistan ruokaa laajalla skaalalla, fiilispohjalta. Vaarini motto "kaloreita ei kannata tuhlata sellaiseen mistä ei tykkää" tuntuu kotoisalta. Arvostan puhtaita raaka-aineita, ei-prosessoitua ruokaa, satokauden mukaista ruoanlaittoa, luontoa, kasvisruokaa, eettistä ja ympäristöystävällistä elämää. Lisäksi ruoanlaitto ei mielestäni tarvitse olla vaikeaa tai valtavaa kikkailua, sen sijaan pidän yksinkertaisista, mutta herkullisista ruoista jotka syntyvät laadukkaista raaka-aineista. Esikoiskirjani Aamupala - hyvinvointi alkaa aamusta julkaistiin elokuussa 2015. Kustantaja: Readme.fi. Kirjasta löytyy 140 aamiaisreseptiä moneen eri tilanteeseen ja tarpeeseen. Aamupala on värikäs, kauniiden kuvien virittämä hyvän fiiliksen kirja jonka 352 sivulta löydät varmasti omat suosikkisi :)
Related Posts

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. / Jatkamalla sivuston selaamista, hyväksyt evästeiden käytön. more information / lisätietoja

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close / sulje